Näytä nykyinen sisältö RSS-syötteenä

Blogi

Ilonan_blogi_banneri

 

Ilona Iho jakaa kauneusblogissa kuukausittain parhaat ihonhoitovinkkinsä ja paljastaa sinulle luottotuotteensa. 

Kosmetiikan verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman laadukkaita ammattikosmetiikan hoitotuotteita kunkin ihotyypin erityistarpeisiin. Tilaa ihonhoitotuotteet netistä ja nouda hoitolasta, saat pakettisi ilman toimitusmaksua ja kaupan päälle ammattilaisen neuvot ja ohjeet ihosi päivittäiseen hoitamiseen.


1 - 10 / 57 tuloksesta
Julkaistu , julkaisija

Äidiltä tyttärelle kulkevat kauneudenhoitoniksit

Parhaimmat reseptit ruoanlaittoon ja niksit kodin siivoukseen tulevat usein omalta äidiltä. Miksipä ei siis myös napattaisi vinkkejä kauneudenhoitoon omalta äidiltä. Tässä blogijulkaisussa jaamme sukupolvelta toiselle kulkeneita kauneudenhoitovinkkejä.

 

Blogi_joulukuu_yloes

 

Viisi sukupolvelta toiselle periytynyttä kauneudenhoitovinkkiä:

1. Kurkkuviipaleista virkistystä

Kurkkuviipaleiden käyttö silmien päällä kasvonaamion vaikutusaikana on tuttu näky jo sukupolvien takaa. Monet laittavat kurkkuviipaleet silmien päälle rentoutuakseen ja lievittääkseen silmänympärysten turvotusta. Tämä perustuu kurkun viileyteen ja siihen, että se sisältää runsaasti vettä, mikä tuntuu väsyneitä silmiä virkistävältä ja rauhoittavalta.

Kurkku-uutteella on monia ihoa helliviä vaikutuksia. Se mm. vähentää turvotusta, rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa sekä heleyttää ja elvyttää sitä. Jos kurkkuviipaleiden asetteleminen silmien päälle tuntuu epäkäytännölliseltä, voit saada kurkun hyödyt myös Phytocéanen Global Solution -silmänympärysvoiteesta, joka sisältää runsaasti virkistävää kurkku-uutetta muiden hoitavien raaka-aineiden lisäksi.

 

2. Ruusuvedestä antioksidantteja

Ruusua on käytetty ihonhoidossa vuosituhansia ja Suomessakin ruusun käytöllä on pitkät perinteet ihon hoidossa. Ruusun terälehtiä on lisätty mm. kylpyveteen ja terälehdistä on valmistettu tislaamalla ruusuvettä ihon hoitamista varten.

Ruusu sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka on tunnettu antioksidanttisista vaikutuksistaan. C-vitamiinilla on myös olennainen osa elimistön kollageenituotannossa; kollageeni on yksi ihon tärkeimmistä rakennusaineista ja se vastaa ihon elastisuudesta ja kimmoisuudesta. Lisäksi C-vitamiini suojaa ihoa vapailta happiradikaaleilta ehkäisten mm. pigmenttimuutosten ja ennenaikaisten ikääntymisen merkkien syntymistä.

Jos ruusun terälehtien tislaaminen kuulostaa liian vaivalloiselta, Ella Bachén supertehokkaaseen yksittäispakattuun lappunaamioon on imeytetty ruusu-uutetta, joka kaunistaa ihon silmänräpäyksessä. Ihanan pinkki kauneusnaamio aktivoi ja virkistää väsynyttä ja sameaa ihoa saaden ihon näyttämään säteilevältä.

 

3. Aloe verasta rauhoitusta

Moni meistä on varmasti nuoruudessaan rauhoittanut auringossa palanutta ihoaan aloe vera -geelillä. Tuota viileän raikasta geeliä saadaan aloe vera -kasvin lehdestä puristamalla ja sitä onkin käytetty jo vuosisatoja ihon rauhoittamiseen. Sen lisäksi että aloe vera rauhoittaa tehokkaasti ihoa, se myös kosteuttaa, vähentää tulehduksia ja tukee ihon uudistumista.

Jos sinulla ei ole pääsyä tuoreen aloe veran äärelle, Phytocéanen Destination Yucatan -linjan tuotteet tarjoavat aloe veran hyödyt kätevästi voiteen, seerumin ja naamion muodossa. Linjan kaikissa tuotteissa on hyödynnetty meksikolaista luomulaatuista aloe veraa, joka tuo välittömästi helpotusta punoittavalle tai ärtyneelle iholle.

 

4. Kasviöljyillä iho puhtaaksi

Vaikka öljypuhdistus saattaa vaikuttaa uudelta kauneudenhoitotrendiltä, se on itse asiassa ikivanha käytäntö. Erilaiset kasviöljyt ovat tehokkaita ihon puhdistamisessa, sillä mahdollinen meikki ja epäpuhtaudet liukenevat tehokkaasti öljyynLisäksi öljyt ovat iholle lempeitä ja siksi ne sopivat myösherkälle sekä kuivalle iholle.

Nykyisin kasviöljyjä hyödynnetään paljon kosmetiikassa. Académien Baume Démaquillant Express -puhdistusbalsami sisältää luomuauringonkukka- ja makeamanteliöljyjä, jotka hellivät ihoa. Puhdistusbalsami poistaa vaivattomasti kasvoilta, silmänympäryksiltä ja huulilta sekä meikin, saasteet että liiallisen talin.

 

5. Hieronnalla rentoutusta

Hieronta on yksi vanhimmista yhä käytössä olevista kauneudenhoitotavoista. Kasvojen hieronnalla voidaan parantaa verenkiertoa, lievittää lihasjännityksiä, edistää rentoutumista ja tukea ihon pysymistä nuorekkaana ja elinvoimaisena. Tänä päivänä monet kauneushoitolat tarjoavat kasvohierontoja joko osana kasvohoitoja tai erillisinä palveluita – löydä itsellesi lähin kauneushoitola täältä.

 

Blogi_joulukuu_alas

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Viisi tuotevinkkiä talviajan ihonhoitoon

Oletko huomannut kuinka talven tulo vaikuttaa ihoosi? Kylmä ja kuiva ulkoilma sekä sisätilojen lämmitys saattavat tehdä ihmeitä talven tunnelmalle, mutta ne voivat myös aiheuttaa harmia ihollesi. Kun ilmankosteus laskee, iho muuttuu usein kuivan ja kiristävän tuntuiseksi. Onneksi voimme suojata ihoa kylmältä ja kuivumiselta oikeilla ihonhoitorutiineilla. Tässä blogitekstissä jaamme hyväksi havaittuja tuotevinkkejä ihonhoitoon talvella, jotta ihosi pysyisi hyvinvoivana ja hehkeänä myös kylmien talvikuukausien ajan.

 

Blogi_marraskuu_yloes

 

1. Vaihda kosteusvoide täyteläisempään

Talvella kosteusvoiteen tulisi olla ravitsevampi ja kosteuttavampi kuin kesäkäytössä olevan voiteen tai tuotteen. Tiesitkö, että suosikkikosteusvoiteestasi saattaa löytyä täyteläisempi versio talvikäyttöön? Monet kosmetiikkasarjat valmistavat voiteitaan eri koostumusvaihtoehdoissa. Esimerkiksi Académien Hydraderm -tuotelinjasta löytyy rasvoittuvalle iholle ja kesätuotteeksi sopiva kevyt Fluide Léger -kosteusemulsio, keskitäyteläinen Veloutée-voide normaalille ja sekaiholle sekä täyteläinen Riche-voide, joka sopii kuivalle iholle ja talvivoiteeksi. Näistä eri koostumusvaihtoehdoista voit helposti valita ihollesi sopivan voiteen eri vuodenaikoina!

 

Myös silmänympärysihon huolellinen hoitaminen on hyvä muistaa talvella. Silmänympärysiho on huomattavasti muuta ihoa ohuempaa ja hauraampaa. Tämä johtuu siitä, että silmänympärysiholla ei ole lähes ollenkaan talirauhasia, ripsien tyveä lukuun ottamatta. Talirauhasten puutteen vuoksi kosteus pääsee haihtumaan ihon pinnalta ja silmänympärysiho kuivuu helposti. Kuivalle silmänympärysiholle kannattaa valita ravitsevia voiteita, kuten Ella Bachén Crème Regard Nourrissante, joka pehmittää tehokkaasti sisältämiensä mehiläisvahan ja kasviöljyjen ansiosta

 

 

2. Tehosta ihonhoitoa seerumilla

Seerumi on helppo lisätä omaan päivittäiseen ihonhoitorutiiniin, sillä sen voi levittää tarvittaessa aamuin illoin kosteusvoiteen alle. Seerumit sisältävät enemmän aktiiviaineita kuin voiteet, ja lisäksi ne tehostavat voiteiden vaikutuksia. Voidetta ohuemman ja hienojakoisemman koostumuksen ansiosta seerumit imeytyvät tehokkaasti ja sitovat kosteutta myös syvemmälle ihoon. Derm Acten 4D-kosteusseerumi sisältää runsaasti hyaluronihappoa, joka sitoo tehokkaasti vettä ihoon. Se täyttää ihon kosteudella tehden siitä täyteläisen ja kimmoisan tuntuisen.

 

 

3. Karkota kiristävä tunne naamiolla

Kasvonaamiot tarjoavat iholle nopeita vaikutuksia silloin kun iho kaipaa erityistä tehohoitoa. Naamiota olisi hyvä käyttää päivittäisen ihonhoitorutiinin lisänä 1 - 2 kertaa viikossa. Jos ihosi tuntuu kireältä tai kihelmöivältä, kosteusnaamio tuo helpotusta nopeasti. Naamioita löytyy niin voidemaisina ja geeleinä kuin lappunaamioinakin – näistä voit valita ihollesi sopivimman sekä koostumukseltaan mieluisimman vaihtoehdon.

 

Ella Bachén Crème-Masque Hyaluronic Hydratante on kuivan talvi-ihon pelastaja! Sitä voi käyttää normaalina naamiona tai yönaamiona ja lisäksi myös ensiapuvoiteena kutisevan kuivalle iholle. Jos pidät enemmän lappunaamioista, Ella Bachén Masque Magistral Intex on kuin lempeä kosteuskylpy iholle! Se rauhoittaa, uudistaa ja kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti. Tuotteessa vaikuttavat mm. hyaluronihappo, aloe vera ja glyseriini. Lappunaamiossa on runsaasi kosteuttavaa seerumia, joka kannattaa jättää iholle hoitovoiteen alle.

 

Rasvoittuva ja sekaihokin on usein talvisin pintakuiva, mikä voi ilmetä iholla kutisevina pieninä näppyinä kun ihotali ei pääse kuivan pintakerroksen alta normaaliin tapaan ulos. Phytocéanen Nourishing Moisturizing Mask on geelimäinen kosteusnaamio, joka sopii erinomaisesti pintakuivalle iholle. Se viilentää välittömästi ihoa helpottaen mahdollista kutinaa ja sen sisältämät jojobahelmet sulavat ihoon tuoden helpotusta kiristävään tunteeseen.

 

 

4. Rikastuta kuivaöljyllä omaa suosikkivoidettasi

Kun päivittäiset hoitovoiteet eivät riitä ehkäisemään ihon kuivumista, ravitseva hoitoöljy täydentää ihonhoitorutiinin. Vastoin yleistä oletusta, öljyt sopivat kaikille ihotyypeille. Ne eivät siis ole tarkoitettu vain kuiville ihoille vaan kasvoöljy on erinomainen ratkaisu kiristävään tunteeseen myös rasvoittuvalla iholla. Käytä öljyjä sellaisenaan voiteen alla tai sekoita muutama tippa kosteusvoiteen sekaan rikastuttamaan sen koostumusta.

 

Phytocéanen Organic-Oil-Trio -kasvoöljy sisältää kolmea luomulaatuista kasviöljyä: suolayrttiöljyä, saflorinkukkaöljyä ja seesamiöljyä. Tämä hienojakoinen kosteusöljy ravitsee ja pehmentää ihoa, ja kuivaöljymäisen koostumuksensa ansiosta se imeytyy hyvin tehden ihosta satiininpehmeän.

 

 

5. Sano hyvästit ahavoituneelle ja hilseilevälle iholle

Varsinkin atoopikot ja hyvin kuivaihoiset saattavat kärsiä kovilla pakkasilla hilseilevän kuivasta ja jopa ahavoituneesta ihosta. Ella Bachén Crème Intex -klassikkovoide pelastaa rutikuivankin talvi-ihon. Voidetta voi käyttää koko kasvoille tai paikallisesti erityisen kuiville ihoalueille sekä huulille.

 

Jos kärsit kuivuuden lisäksi ihon herkkyydestä ja punakkuudesta, Académien Dermonyl-voide tarjoaa helpotusta. Se rauhoittaa herkkää ihoa, häivyttää punaisuutta ja on koostumukseltaan erittäin ravitseva sekä täyteläinen. Se on mitä mainioin talvituote Suomen sääolosuhteisiin!

 

Talvi voi olla iholle armoton, mutta oikeilla hoitorutiineilla voit pitää sen terveenä ja hehkuvana. Panosta laadukkaisiin hoitotuotteisiin, niin voit nauttia kauniista ja hyvinvoivasta ihosta ympäri vuoden! Jos et ole varma ihotyypistäsi tai sille sopivista tuotteista, konsultoi kosmetologia. Löydät täältä sinulle lähimmän kauneushoitolan.

 

Blogi_marraskuu_alas

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Ampulleilla lisätehoa ihonhoitoon

Ihon kuntoon vaikuttavat monet tekijät, mutta erityisesti vuodenaikojen vaihtelu ja stressi voivat heikentää ihon kuntoa niin, että se kaipaa erityistä huolenpitoa. Ampullit tarjoavat iholle tehohoitoa silloin kun iho sitä kaipaa. Tässä blogijulkaisussa perehdymme ampullien käyttöön ja siihen, millaisia hyötyjä ne tarjoavat iholle.

 

Blogi_lokakuu_yloes

 

Mitä ampullit ovat?

Ampullit on yksittäispakattuja tehoseerumeja. Ne erottuvat muista ihonhoitotuotteista tiivistetyn koostumuksen ansiosta. Usein ne sisältävät korkeampia pitoisuuksia aktiivisia ainesosia verrattuna perinteisiin seerumeihin ja voiteisiin. Ampullien tehokkuuden taustalla vaikuttavat usein vitamiinien ja happojen kaltaiset aktiiviset ainesosat tiivistetyssä muodossa. Ne on tarkoitettu käytettäväksi tavanomaisen ihonhoitorutiinin lisänä erilaisiin ihon haasteisiin, kuten kuivuuteen, juonteisiin, sameaan ihoon, punoitukseen tai epäpuhtauksiin. Ampullit sopivat mainiosti kotihoidon tehostajiksi ympäri vuoden tai niitä voi käyttää kuuriluontoisesti.

Ampullit eivät suinkaan ole mikään uusi juttu kosmetiikassa. Académie Scientifique de Beauté valmisti ampulleja jo vuonna 1934. Ne mahdollistivat uudenlaisten raaka-aineiden käytön kosmetiikassa. Nykypäivänä ampullit ovat tulleet uudestaan suosioon trendaavasta Korea-kosmetiikasta.

 

Mitä hyötyjä ampullit tarjoavat?

 • Tehokkuus: Koska ampullit sisältävät usein korkean pitoisuuden aktiivisia ainesosia, ne tarjoavat nopeita ja näkyviä tuloksia. Tämä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon aina kun haluat ihosi näyttävän parhaimmalta, esimerkiksi ennen tärkeitä tapahtumia tai tilaisuuksia.
 • Helppo lisäys hoitorutiiniin: Ampullit voi helposti sisällyttää olemassa olevaan ihonhoitorutiiniin, sillä ne eivät korvaa mitään säännöllisesti käytettävää tuotetta.
 • Helppo kuljettaa mukana: Yksittäispakatut ampullit kulkevat kätevästi mukana matkoilla, sillä ne ovat kevyitä ja mahtuvat pieneen tilaan.
 • Yksinkertaiset koostumukset: Ampullien yksinkertaiset koostumukset sopivat herkillekin ihoille. Annospakkaus antaa mahdollisuuden hajusteettomuuteen ja säilöntäaineettomuuteen.

 

Miten ampulleja käytetään?

Tyypillisesti yksi ampulli sisältää sopivan määrän seerumia yhteen tai kahteen käyttökertaan. Useimmiten ampullien materiaali on lasia, joten niiden käytön kanssa kannattaa olla varovainen:

 1. Ravista ampullia ja laita kasvopaperi sen ympärille. Pidä toisella kädellä kiinni ampullin alaosasta ja toisella yläosasta, ja napsauta ampullin ”kaula” poikki sen kapeimmasta kohdasta.
 2. Voit levittää ampullin sisällön suoraan puhtaalle iholle ennen seerumia tai  sen lisäksi ennen kosteusvoidetta.
 3. Jos ampullista jää vielä käytettäväksi toiseen kertaan, suojaa ampullin suuaukko, jotta sisältö säilyy hyvänä seuraavaan päivään. Useissa ampulleissa kaulasta katkaistua yläosaa voi käyttää korkkina kääntämällä se ylösalaisin.

 

Tuotesuosituksia

Académien Éclat Immediat on todellinen ihon pikakaunistaja! Tämä ampulli myydään 3 kappaleen pakkauksissa ja on tarkoitettu käytettäväksi ennen juhlaa tai muuta tärkeää tapahtumaa; se kaunistaa ihon ennen meikkiä, kirkastaa ihon väriä, heleyttää ja pidentää meikin kestoa. Ampullin voi imeyttää iholle sellaisenaan ennen meikkiä tai sekoittaa sen meikkivoiteen kanssa. Hyvä vinkki on imeyttää puolet ampullin sisällöstä ihoon ja sekoittaa puolet (nestemäiseen) meikkivoiteeseen. Näin saat heleän ja pitkäkestoisen meikin!

 

Ella Bachén Soin Cure 7 Jours on seitsemän päivän tehoampullikuuri rypyille ja juonteille. Se sisältää viittä erilaista hyaluronihappoa, jotka täyttävät ihon kosteudella ja häivyttävät pintaryppyjä tehden ihosta välittömästi sileän ja kimmoisan tuntuisen. Yhdestä ampullista riittää kahteen käyttökertaan: levitä puolet ampullista kasvoille (ja kaulalle) aamulla ja puolet illalla. Pakkauksessa on seitsemän ampullia, jotka riittävät viikon kuuriksi. Tämä ampullikuuri on ihanteellinen, kun iho kaipaa tehokosteutusta esimerkiksi lomamatkan jälkeen tai vuodenaikojen vaihtuessa.

 

Jos et ole varma mikä ihollesi sopii ja mitä se tarvitsee juuri nyt, pyydä apua ihonhoidon ammattilaiselta. Kosmetologi osaa arvioida ihosi tilan ja sille parhaiten sopivat tuotteet. Kauneushoitoloista usein löytyy myös laajempi valikoima ampulleja ja erityisesti ihon eri ongelmiin tarkoitettuja sellaisia. Lähimmän kauneushoitolan löydät helposti täältä.

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Hedelmähapot ihonhoidossa: luonnollinen tie hehkuvaan ihoon

Hedelmät ja marjat sisältävät luontaisesti hedelmähappoja, jotka ovat viime vuosina nousseet suosioon ihonhoidossa.  Nämä luonnolliset yhdisteet ovat monipuolisia ja ne tarjoavatkin iholle kuorivien ja uudistavien vaikutusten lisäksi erilaisia hoitovaikutuksia. Tässä blogitekstissä tarkastelemme hedelmähappojen hyötyjä sekä kerromme mitä kannattaa ottaa huomioon niitä käytettäessä.

 

Blogi_syyskuu_yloes

 

 

Miksi hedelmähapot ovat hyödyllisiä iholle?

Hedelmähapoilla on useita ominaisuuksia, jotka tekevät niistä arvokkaita ainesosia ihonhoidossa.

 1. Kuoriva vaikutus: Hedelmähapot ovat luonnollisia kuorivia aineita, jotka auttavat poistamaan kuolleita ihosoluja ja vilkastuttavat ihon uusiutumista.
 2. Kosteuttava vaikutus: Hedelmähapot ovat humektantteja eli ne sitovat ihoon kosteutta.
 3. Ikääntymisen merkkien häivytys: Hedelmähappojen kuorivat ja kosteuttavat vaikutukset silottavat ihon pinnallisia juonteita ja ryppyjä. Lisäksi ne edistävät solujen uusiutumista sekä tukevat kollageenin tuotantoa ja siten ehkäisevät ihon ennenaikaista ikääntymistä.
 4. Rasvaisen ja epäpuhtaan ihon tasapainotus: Tietyt rasvaliukoiset hapot supistavat ihohuokosia ja hillitsevät tehokkaasti liiallista talintuotantoa. Siksi ne ovat erinomaisia aineita rasvoittuvalle iholle, jonka ongelmana ovat epäpuhtaudet ja suuret huokoset.
 5. Ihon sävyn ja pinnan tasoitus: Hedelmähapot kirkastavat ihon sävyä, vähentävät pigmenttimuutoksia ja tekevät yleisesti ihosta yhtenäisemmän värisen. Lisäksi hedelmähapot silottavat ihon pinnan rakennetta tehden siitä tasaisemman. Happoja käytetäänkin usein apuna esimerkiksi aknesta syntyneiden arpien häivyttämisessä.

 

Kuinka käyttää hedelmähappoja oikein?

Hedelmähappojen avulla voi saavuttaa hehkuvan ja terveen näköisen ihon luonnollisesti. Täytyy kuitenkin muistaa, että jokainen iho on yksilöllinen. Ennen uusien tuotteiden kokeilemista on aina hyvä konsultoida ihonhoidon ammattilaista, jotta varmistuu tuotteiden sopivuudesta omalle iholle ja mahdolliset iho-ongelmat otetaan huomioon.

Vaikka hedelmähapot sopivat yleensä kaikille ihotyypeille, niitä ei tule käyttää erityisen herkälle tai ohuelle iholle. Ihon tulee muutenkin olla ns. ”terve” eli se ei saa olla auringossa palanut, tulehtunut, ärtynyt, eikä siinä saa olla haavoja tai avonaisia pistosjälkiä. Esimerkiksi mikroneulauksen tai pistoshoitojen jälkeen on tärkeää odottaa, että iho on täysin parantunut ennen happoja sisältävien tuotteiden käyttöä.

Alla muutamia vinkkejä hedelmähappojen turvalliseen käyttöön:

 1. Aloita varovasti. Jos et ole aiemmin käyttänyt hedelmähappoja, aloita miedolla pitoisuudella ja käytä tuotetta esimerkiksi vain 1 - 2 kertaa viikossa, kunnes iho tottuu tuotteeseen. Ensimmäisellä käyttökerralla kannattaa myös testata tuotetta ensin pienelle alueelle ja katsoa miten iho reagoi.
 2. Noudata aina tuotteen mukana tulevia käyttöohjeita ja suosituksia vaikutusaikojen ja käyttötiheyden suhteen.
 3. Vältä hedelmähappojen yhdistämistä muiden voimakkaiden hoitotuotteiden, kuten retinolin tai muiden happoja sisältävien tuotteiden kanssa.
 4. Muista aurinkosuoja. Hedelmähapot lisäävät ihon valoherkkyyttä, joten iho tulee suojata auringolta päivittäin happoja sisältäviä tuotteita käytettäessä.
 5. Rauhoita ihoa happokuorintojen jälkeen. Phytocéanen Soothing Moisturizing Mask -naamio ja Soothing Moisturizing Cream -voide sopivat tähän erinomaisesti, sillä niiden sisältämä aloe vera tuo iholle välittömästi raikkaan viileyden tunteen.

 

Hapot kosmetiikassa

Kosmetiikassa käytetään monia erilaisia happoja, joista jokaisella on omia erityisominaisuuksia. Tuote-esittelyissä näkee usein mainittavan AHA ja BHA. Ne ovat eräänlaisia yleisnimityksiä erilaisille hapoille. AHA eli alfahydroksihapot ovat peräisin hedelmistä ja marjoista, eli tarkoittaa samaa kuin hedelmähapot. Ne ovat hyvin siedettyjä ja vaikuttavat pääosin ihon vesiliukoisiin osiin. BHA eli betahydroksihappo puolestaan on rasvaliukoinen ja siten se liuottaa hyvin liiallista talia ja syväpuhdistaa.

Yleisimpiä kosmetiikassa käytettäviä happoja ovat:

 • Glykolihappo: Erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle sopiva happo vetää puoleensa vettä ja sitoo sitä ihosoluihin sekä tehostaa kollageenin ja hyaluronihapon tuotantoa ihossa.
 • Maitohappo: Hellävarainen ja kosteuttava happo, joka sopii erityisesti kuivalle iholle.
 • Sitruunahappo: Kirkastava happo, joka auttaa vaalentamaan pigmenttimuutoksia ja tummia ihoalueita.
 • Salisyylihappo: Erinomainen valinta epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle, koska se auttaa hillitsemään liiallista talituotantoa, supistamaan huokosia ja vähentämään tulehduksia.

Näitä happoja hyödynnetään esimerkiksi kuorinnoissa, naamioissa ja jopa yövoiteissa:

Derm Acten Double Sided Peel Pads -kuorintalaput sisältävät mm. maito- ja glykolihappoa sekä aitoa sitruunavettä ja aloe veraa. Lapuissa on kaksi puolta; sileämpi ja karheampi, joiden avulla kuorivaa vaikutusta voi säädellä hellemmäksi tai tehokkaammaksi. Kasvoja ei huuhdella vaan hapot jätetään iholle vaikuttamaan yön ajaksi. Happokuorintalaput silottavat ihon pintaa, häivyttävät pinnallisia juonteita ja tasoittavat ihon väriä tehden ihosta heleän, pehmeän ja kuulaan.

Entsyymikuorinnat tarjoavat hellävaraisemman vaihtoehdon mekaanisille ja happokuorinnoille. Esimerkiksi Ella Bachén stabiloitua papaiinia sisältävä Micro-Exfoliant Tomate Sans Grains -kuorinta irrottaa hellästi kuollutta solukkoa ihon pinnalta heleyttäen sen värin. Myös Phytocéanen Gentle Exfoliating Cream sisältää luonnollisia papaijaentsyymejä, jotka kuorivat ihon lempeästi tehden siitä pehmeän ja heleän.

Erityisen tehokkaita hedelmähappohoitoja kaipaavan kannattaa hakeutua koulutetun kosmetologin luokse, sillä ammattilainen osaa arvioida ihon kunnon, valita oikeat happoyhdisteet erilaisille ihotyypeille ja huomioida asiakkaan toiveet halutusta lopputuloksesta. Derm Acte tarjoaa kattavan valikoiman eri ihotyypeille sopivia happohoitoja: Sebu Peel rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle, Youth-Peel ikääntyneelle iholle sekä Uni-Peel hyperpigmentoituneelle tai epätasaisen sävyiselle iholle. Löydä täältä sinulle lähin hoitola, josta voit tiedustella saatavilla olevia happohoitoja.

 

Ella Bachén vaahtoava Masque au Charbon Bulles Éclat -lappunaamio sisältää mustikasta, sitruunasta, appelsiinista ja ruokosokerista saatavia alfahydroksihappoja, jotka tasoittavat ihon pintaa ja kaunistavat sen väriä. Charbon Bulles Éclat sopii erityisen hyvin väsyneelle iholle, joka kaipaa elinvoimaa ja heleyttä.

 

Derm Acten Restorative Exfoliating Night Cream -yövoide sisältää mm. glykoli-, maito- ja salisyylihappoja, joiden ansiosta se kuorii ihoa ja tehostaa sen uusiutumista pehmittäen sekä häivyttäen ryppyjä ja juonteita. Tuloksena on säteilevän, nuorekkaan ja levänneen näköinen iho. Ella Bachén Crème Nuit Blanc de Teint -yövoide sisältää puolestaan maito-, omena- ja sitruunahappoja sekä stabiloitua papaiinia, jotka yhdessä silottavat, pehmittävät ja kirkastavat ihoa saaden sen näyttämään raikkaan elinvoimaiselta.

Blogi_syyskuu_alas

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Ihonpuhdistustuotteet - mikä sopii iholleni?

Ihon puhdistamiseen ja meikinpoistoon on laaja valikoima erilaisia tuotevaihtoehtoja: puhdistusvaahtoja, -geelejä, -voiteita, -öljyjä, -emulsioita ja -vesiä. Mistä voi tietää mihin tarkoitukseen mikäkin puhdistustuote sopii ja minkälaiset tuotteet sopivat omalle iholle? Tässä julkaisussa kerromme lyhyesti yleisimmistä puhdistustuotteista ja niiden vaikutuksista sekä käyttötarkoituksista.

 

Blogi_elokuu_yloes

 

Ihon puhdistus on hyvinvoivan ihon perusta

Puhdistus on ensiaskel kohti kaunista ja hyvinvoivaa ihoa, sillä huolellisesti puhdistettu iho ottaa paremmin vastaan hoitotuotteiden vaikuttavat aineet. Iho tulee puhdistaa päivittäin, aamuin illoin. Erityisesti illalla päivän päätteeksi on tärkeää pestä kasvoilta päivän aikana ihon pintaan kertyneet ilmansaasteet, hiki, tali ja mahdollinen meikki. Aamulla puolestaan monen iholle riittää viileällä vedellä huuhtelu tai puhdistusvedellä kasvojen pyyhkiminen.

Ihon hyvinvoinnin kannalta puhdistuksessa tärkeää on säännöllisyys sekä omalle iholle sopivat tuotteet. Ihotyyppejä on neljä erilaista: normaali, kuiva, rasvoittuva ja sekaiho. Lisäksi mikä tahansa ihotyyppi voi olla herkkä, mikä on hyvä ottaa huomioon tuotteita valittaessa. Puhdistamisen jälkeen ihon tulisi tuntua pehmeältä ja näyttää heleältä. Jos iho tuntuu kireältä, kutisevalta, kuivalta tai ärtyneeltä, on käytössä todennäköisesti liian tehokas tai omalle ihotyypille epäsopiva tuote. Liian tehokkaat tuotteet voivat vahingoittaa ihoa suojaavaa hydrolipidikalvoa, ja siten altistaa ihon erilaisille ongelmille kuten kuivuudelle tai liialliselle rasvoittumiselle. Puhdistustuotteet on hyvä päivittää ihon tarpeiden ja vuodenaikojen mukaan omalle iholle sopiviksi.

 

Puhdistusemulsiot

Puhdistusemulsio eli niin sanottu ”puhdistusmaito” on hellävarainen vaihtoehto, joka sopii jokaiselle ihotyypille. Emulsiota voi käyttää niin meikin poistoon kuin meikittömän ihon puhdistukseen. Vedenkestävää meikkiä emulsiot eivät useinkaan poista ja siksi esimerkiksi silmämeikin poistoon kannattaa valita puhdistusöljy tai -voide.

Puhdistusemulsiot sisältävät ihoa puhdistavien raaka-aineiden lisäksi ihoa hoitavia öljyjä sekä esimerkiksi ihoa heleyttäviä ainesosia. Esimerkiksi Ella Bachén Lait Tomate Démaquillant sisältää ihon kosteustasoa ylläpitävää ja heleyttävää tomaatinsiemenöljyä sekä rohtosuopayrtin saponiineja, jotka puhdistavat meikin ja silmämeikin lisäksi ihon pintaan kiinnittyneet saastehiukkaset.

Hajusteherkille mainio vaihtoehto on Académien Lait Démaquillant Hypo-Sensible -puhdistusemulsio. Se poistaa meikin ja iholle kertyneet epäpuhtaudet lempeästi sekä kasvoilta että silmänympäryksiltä. Sen pehmeä koostumus sopii erityisesti kuivalle ja herkälle iholle.

 

Blogi_elokuu_alas

 

Puhdistusöljyt, -balsamit ja -voiteet

Puhdistusöljy on lempeä ja ravitseva vaihtoehto, joka on ihanteellinen kuivalle iholle sekä talvella kaikille ihotyypeille. Öljyllä saa puhdistettua vaivattomasti sinnikkäimmänkin meikin sekä iholta että silmistä. Puhdistusöljyt sisältävät runsaasti ihoa ravitsevia ja hoitavia aineosia, jotka jättävät ihon pehmeäksi. Esimerkiksi Ella Bachén Huile Tomate Démaquillante sisältää mm. viinirypäleensiemenöljyä sekä omega-9-rasvahappoja, jotka hoitavat ja pehmittävät ihoa lempeästi.

Puhdistusbalsamit ja -voiteet ovat koostumukseltaan paksumpia kuin emulsiot ja öljyt. Ne sulavat ihon lämmön vaikutuksesta öljymäiseksi ja sopivat siksi erityisen hyvin meikin poistoon. Kuten öljyt, myös balsamit sopivat etenkin kuivaihoisille niiden sisältämien ravitsevien öljyjen ansiosta. Esimerkiksi Académien Baume Démaquillant Express -puhdistusbalsami sisältää luomuauringonkukka- ja makeamanteliöljyjä, jotka hellivät ihoa tehden siitä miellyttävän pehmeän ja samalla poistavat vaivattomasti meikin, saasteet ja liiallisen talin sekä kasvoilta että silmänympäryksiltä.

 

Puhdistusvaahdot ja -geelit

Puhdistusvaahdot sopivat kaikille ihotyypeille, mutta erityisen hyvin ne käyvät seka- ja rasvoittuvalle iholle. Huomioitavaa on, että vaahdot ovat pesevämpiä kuin emulsiot, voiteet tai öljyt ja siksi ne sopivat paremmin meikittömän ihon puhdistukseen tai kaksoispuhdistukseen. Kaksoispuhdistuksella tarkoitetaan, että meikki poistetaan kasvoilta ensin siihen tarkoitetulla tuotteella, jonka jälkeen meikitön iho puhdistetaan vielä vaahdolla tai geelillä. Näin varmistetaan, ettei kestävästäkään meikistä jää iholle rippeitä, ja hoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan iholla ihanteellisesti.

Puhdistusvaahdot voivat olla valmiiksi vaahtomaisessa muodossa tai voivat myös olla voidemaisessa muodossa, jolloin ne lähtevät vaahtoutumaan veden kanssa. Yleinen käsitys on, että puhdistusvaahdot ja -geelit pesevät ihoa liian tehokkaasti ja siten häiritsevät ihon toimintaa. Laadukkaat puhdistusvaahdot sisältävät kuitenkin ihoa hoitavia aineosia ja ovat hellävaraisia sekä tukevat ihon hydrolipidikalvon toimintaa. Esimerkiksi Phytocéanen Fresh Cleansing Foam sisältää Jania-leväuutetta, joka kosteuttaa ihoa ja ehkäisee sen kuivumista.

Puhdistusgeelit sopivat erityisen hyvin rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Ne sisältävät usein liiallista talintuotantoa tasapainottavia ja ihoa rauhoittavia ainesosia. Esimerkiksi Académien Gel Demaquillant Purifiant sisältää mm. rauhoittavaa ja kosteuttavaa aloe veraa sekä maitohappojohdannaista, joka tasapainottaa ihon pH-arvoa ja ehkäisee epäpuhtauksia.

 

Puhdistusvedet

Puhdistusvesi on monikäyttöinen tuote, jota voi käyttää meikin poistoon, meikittömän ihon puhdistukseen sekä puhdistuksen viimeistelyyn. Puhdistusvedet ovat suosittuja aamupuhdistustuotteina, sillä niillä on helppo ja nopea sipaista kasvot puhtaaksi vanun kanssa. Puhdistusvesissä on usein puhdistavien ainesosien lisäksi ihoa hoitavia, kirkastavia tai suojaavia ainesosia. Esimerkiksi Phytocéanen Cleansing Lotion sisältää luomulaatuista Aosa-vettä, joka kosteuttaa, rauhoittaa ja suojaa ihoa jättäen sen raikkaaksi ja pehmeäksi. Vaihtoehtoisesti Derm Acten Micellar Cleansing Water 3 in 1 -puhdistusvesi on suosittu tehokkuutensa ansiosta. Sillä voi poistaa näppärästi myös silmämeikin ja se onkin erinomainen tuote esimerkiksi reissussa!

 

Mietityttääkö mikä ihotyyppi sinulla on ja mitkä tuotteet sinulle sopivat? Tee ilmainen ihoanalyysi ja me autamme sinua löytämään ihollesi parhaiten sopivat tuotteet.

Kattavamman ihoanalyysin saat kauneushoitolasta, jossa kosmetologi pääsee näkemään ja tuntemaan ihosi. Löydät lähimmän kauneushoitolan hoitolat-välilehdeltä.

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Kukat kosmetiikassa

Kukat piristävät niin arkea kuin juhlaa kauniilla väreillään ja hurmaavilla tuoksuillaan. Kukat ovat osa kulttuuriamme ja ne liitetään erityisesti juhlapyhiin: tulppaanit kuuluvat pääsiäiseen, ruusut äitienpäivään ja joulutähti sekä hyasintit jouluun. Esteettisyyden ja ihanien tuoksujen lisäksi kukilla on myös terveys- ja kauneusvaikutuksia. Niistä saadaan ravinnerikkaita uutteita ja öljyjä, joita hyödynnetään kosmetiikan raaka-aineina. Tässä julkaisussa tutustumme kosmetiikassa yleisesti käytettyjen kukkien maailmaan.

Blogi_heinaekuu_yloes

 

Auringonkukka (helianthus annuus)

Auringonkukka on Etelä- ja Pohjois-Amerikasta kotoisin oleva suuri ja näyttävä kasvi. Sen kirkkaan keltaiset kukat kääntyvät kasvaessaan aina kohti aurinkoa, mistä kasvin nimikin tulee. Kukan siemenistä saadaan auringonkukkaöljyä, jota on hyödynnetty vuosituhansien ajan niin ruoanlaitossa kuin kosmetiikassakin: jo Amerikan alkuperäiskansat käyttivät tätä arvokasta öljyä sekä ihon että hiusten hoitamiseen, ja auringonkukan kuvia on löydetty Perusta inkatemppelien seinistä ja palvontamenoissa käytetyistä esineistä.

Nykypäivänäkin auringonkukkaöljy on yksi eniten käytetyistä öljyistä kosmetiikassa, sillä hellävaraisuutensa ansiosta se soveltuu hyvin pohjaöljyksi monelle tuotteelle. Auringonkukkaöljy sisältää runsaasti E-, A-, C- ja D-vitamiineja ja sillä on ihoa kosteuttavia, rauhoittavia sekä punoitusta vähentäviä vaikutuksia.

 

Auringonkukkaöljyä sisältäviä tuotteita:

Lait Demaquillant Hypo-Sensible - lempeä puhdistusemulsio poistaa meikin ja epäpuhtaudet iholta hellävaraisesti

Lait Corps au Collagéne Marin - ihon nuorekkuutta ylläpitävä kosteusemulsio vartalolle

 

Ruusu (rosa damascena)

Ruusut ovat maailman rakastetuimpia kukkia ja niiden kauniisiin väreihin onkin helppoa ihastua. Erilaisia ruusuja on kasvanut maapallolla tiettävästi yhtä pitkään kuin ihmiset ovat täällä kulkeneet. Ruusut ovat kuuluneet kaikkiin kulttuureihin aina antiikin Kreikasta ja muinaisesta Intiasta lähtien, ja jopa faaraoiden haudoista on löydetty merkkejä ruusuista.

Ihonhoidossa ruususta käytetään uutetta, eteeristä öljyä sekä ruusuvettä. Ruusulla on monia vaikutuksia ihoon; se mm. uudistaa, vahvistaa, pehmittää ja kirkastaa ihoa sekä hoitaa ikääntymisen merkkejä. Ruusu sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisen hyvin se sopii tulehtuneen, herkän ja couperoottisen ihon hoitoon.

 

Ruusu-uutetta sisältäviä tuotteita:

Invigorating Cleansing Lotion - virkistävä puhdistusvesi puhdistaa ihon sekä poistaa hellävaraisesti silmä- ja huulimeikin

Masque Bio-cellulose - yksittäispakattu lappunaamio on todellinen pikakaunistaja, se kosteuttaa ja heleyttää ihon kuin ihon

 

Laventeli (lavandula angustifolia)

Laventeli on sinikukkainen ja voimakastuoksuinen yrtti, jota käytetään paljon etenkin hajusteena. Laventelin nimi tulee latinankielisestä sanasta lavare, joka tarkoittaa pesemistä - laventelia onkin käytetty saippuoissa ja muissa pesuaineissa jo vuosisatojen ajan. Roomalasilla oli tapana lisätä laventelia kylpyveteensä tuoksuksi ja viktoriaanisen ajan aatelisneidot sujauttivat kuivattuja laventeleita alusvaatelaatikoihinsa tuoksua tuomaan.

Kosmetiikassa laventeliöljyä käytetään usein epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon tuotteissa, sillä se vastustaa bakteerien lisääntymistä ja rauhoittaa ihoa tehokkaasti.

 

Laventeliöljyä sisältäviä tuotteita:

Purifying Mud-Mask - puhdistava ja rauhoittava savinaamio epäpuhtaalle iholle

Serum Magistral Sebatics - syväpuhdistava tehoseerumi rauhoittaa rasvoittuvaa ihoa

 

Kamomilla (anthemis nobilis, chamomilla recutita)

Kamomilla on voimallinen kasvi, jolla on valkoiset, päivänkakkaramaiset kukat. Sitä on käytetty satoja vuosia monipuolisena lääkekasvina: esim. egyptiläiset ovat käyttäneet sitä lääkinnällisiin tarkoituksiin sekä värjäykseen. Kamomillan nimi tulee kreikan sanasta "khamaimelon", mikä tarkoittaa maa-omenaa. Kasvilla onkin voimakas omenamainen tuoksu.

Kosmetiikassa kamomillalla on tulehdusta estäviä, turvotusta laskevia, ihoa uudistavia ja rauhoittavia ominaisuuksia. Siksi sitä käytetään erityisesti jalkojen hoitotuottteissa. Kun kamomillaöljyä höyrytislataan, saadaan aikaan atsuleenia, joka on ihoa tehokkaasti rauhoittavaa kirkkaansinistä öljyä. Atsuleenia hyödynnetäänkin kosmetiikassa erityisesti herkän ihon tuotteissa.

 

Kamomillauutetta tai -öljyä sisältäviä tuotteita:

Lähes kaikki Camillen 60 -jalkahoitosarjan tuotteet sisältävät kamomillaa

Masque Extra Purifiant - ihoa puhdistava geelinaamio tasapainottaa rasvaista ja epäpuhdasta ihoa

 

Italianolkikukka (helichrysum italicum)

Välimeren alueelta peräisin oleva italianolkikukka eli immortelle on kuivalla, kivisellä ja hiekkaisella maaperällä kukkiva kasvilaji. Immortelle tarkoittaa kuolematonta ja nimi kuvaakin kasvia hyvin, sillä se selviää hienosti vaativissakin olosuhteissa, eivätkä kukat lakastu tai menetä väriään, kun kasvi kuivataan. Kasvia kutsutaan myös curry-yrtiksi sen lehtien voimakkaan tuoksun vuoksi. Italianolkikukanöljyä saadaan kasvin pienistä, auringonkeltaisista kukista.

Italianolkikukkaöljy laskee tulehdusta, rauhoittaa ja uudistaa ihoa. Sitä hyödynnetäänkin usein ihoa rauhoittavissa kosmetiikkatuotteissa.

 

Italianolkikukkaöljyä sisältäviä tuotteita:

Soothing Moisturizing Cream - punakkuutta häivyttävä voide rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa

Creme Detox Hydra-Matifiante - kevyt hoitovoide tekee ihosta mattapintaisen, pienentää huokosia sekä raikastaa ja rauhoittaa ihoa

 

Kirsikankukka (prunus cerasus)

Kirsikankukka on koristepuu, joka tuottaa keväisin kauniita vaaleanpunaisia kukkia. Japanissa kirsikankukka tunnetaan nimellä sakura, ja joka kevät lähes kaksi miljoonaa ihmistä vierailee Japanissa Uenon puistossa, missä kasvaa yli 1000 kirsikkapuuta. Hanami-kirsikankukkafestivaaleissa juhlistetaan saapuvaa kevättä ja ihastellaan luonnon kauneutta.

Kirsinkankukkauute on tehokas antioksidantti ja se suojaa sinivalon sekä UV-säteiden aiheuttamalta valovanhenemiselta ylläpitäen ihon nuorekkuutta ja heleää, tasaista väriä.

 

Kirsikankukkauutetta sisältäviä tuotteita:

Gel-Crème Liposomes Énergisant - energisoiva liposomivoide vastustaa ikääntymisen, stressin, saasteiden ja sinivalon aiheuttamia haittoja

Dynastiane Regard - pehmeä ja silottava silmänympärysvoide ehkäisee ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä

 

Blogi_heinaekuu_alas

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Neljä vinkkiä terveisiin ja kauniisiin ripsiin

Mikä olisikaan ihanampaa kuin niin kauniit ja terveet ripset, etteivät ne tarvitse edes ripsiväriä. Erityisesti kesällä on mukava kulkea ilman meikkiä uimarannalla tai lenkillä ja silti näyttää huolitellulta. Tässä julkaisussamme kerromme neljä vinkkiä kauniiden ja terveiden ripsien saavuttamiseen!

 

Blogi_kesaekuu_yloes

 

1. Poista silmämeikki hellävaraisesti

Silmämeikin perusteellinen ja hellävarainen poistaminen on ensisijaisen tärkeää ripsien hyvinvoinnin kannalta. Silmämeikki tulee aina poistaa päivän päätteeksi, koska ripsiväri silmissä nukkuminen saattaa aiheuttaa ripsien katkeilua sekä hidastaa niiden luonnollista kasvuprosessia.

Vältä hankaavaa liikettä poistaessasi silmämeikkiä. Paina vanulappua hellästi silmän päällä niin, että silmämeikinpoistoaine saa rauhassa vaikuttaa ja liu'uta se sitten rauhallisesti pois. Sama pätee ihon kuivaamiseen pyyhkeellä: älä hiero silmiäsi pyyhkeellä vaan painele ne kevyesti kuivaksi.

Hellävaraiseen silmämeikin poistoon sopii parhaiten öljypohjaiset tuotteet, jotka liuottavat meikin ja ovat helppoja pyyhkäistä pois. Ella Bachén Démaquillant Cils on silmämeikinpoistotuotteiden aatelia, sillä se poistaa meikin erittäin hellävaraisesti ja tehokkaasti. Lisäksi sen sisältämät kasviöljyt vahvistavat ripsiä ja tukevat niiden kasvuprosessia.

 

2. Hoida ripset kauniiksi

Ripsen kasvuaika on keskimäärin 7 - 8 viikkoa, minkä jälkeen se lopettaa kasvamisen ja lopulta tippuu pois. Ripsiseerumit on kehitetty pidentämään ripsen kasvukautta ja siten tekemään niistä pidemmät. RefectoCil Lash & Brow Booster kasvattaa ripsiä ja tekee niistä joustavammat, kosteutetummat ja kiiltävämmät. Seerumin vaikutukset näkyvät yleensä muutaman viikon käytön jälkeen, joten sen käyttö vaatii säännöllisyyttä ja kärsivällisyyttä.

Lisäksi osa silmänympärysvoiteista hoitaa ihon lisäksi myös ripsiä. Esimerkiksi Derm Acten -silmänympärysvoidetta kannattaa sipaista myös ripsille aamuin illoin. Se vahvistaa hauraita, ohentuneita ripsiä tukemalla niiden kasvua ja auttaa niitä kasvamaan terveempinä ja kauniimpina.

 

3. Kestovärjäyksellä ryhtiä katseeseen

Monien silmäripset ovat luonnostaan todella vaaleat ja siksi jopa huomaamattomat. Kestovärjäyksellä saa helposti tuotua omia ripsiä luonnollisesti esiin. Värjätyt ripset tuovat meikittömille silmille ryhtiä katseeseen ja helpottavat arkiaamuja. Monet suosivat kestovärjäystä erityisesti kesällä tai ennen lomamatkaa, jolloin meikkiä ei välttämättä tule käytettyä.

Kestovärjäyksiä toteuttavat kauneudenhoitoalan ammattilaiset, joilla on koulutus kyseiseen toimenpiteeseen. Näin lähellä silmää toimittaessa kannattaakin luottaa ammattilaisen käsiin. Ripsien kestovärjäyksiä tarjotaan lähes kaikissa kauneushoitoloissa. Etsi täältä sinua lähin hoitola!

 

4. Kestotaivutuksella näyttävät ripset

Ripsien kestotaivutus, ripsipermanentti, lash lift… rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kyseessä on menetelmä, jonka avulla ripset muotoillaan kauniin kaareviksi. Tällä menetelmällä saadaan aikaan samankaltainen lopputulos kuin ripsentaivuttajilla, mutta tulos kestää ripsissä jopa 6 viikkoa. Ripsien kestotaivutus yhdistettynä kestovärjäykseen tuo ripsistä esiin niiden maksimaalisen potentiaalin. Siksi nämä toimenpiteet usein tarjotaankin kauneushoitolassa pakettina.

 

Blogi_kesaekuu_alas

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Valmista vartalosi iho kesää varten!

Säiden lämmetessä voi vihdoin alkaa vähentämään vaatekerroksia ja pukea päälle kesäisempiä mekkoja. Pitkän talven jälkeen vaatteiden alta saattaa paljastua hilseilevän kuivat sääret ja karheat kyynärpäät. Siinä missä hoidamme aktiivisesti kasvojen ihoa, saattaa vartalon ihon hoito unohtua. Nyt jos koskaan on hyvä hetki valmistaa vartalon iho kesää varten. Kerromme tässä julkaisussa vinkkimme kauniiseen ja hehkuvaan ihoon!

 

Blogi_toukokuu_yloes

 

Kuorinta

Kuivan ihon pinta on usein epätasainen ja hilseilevä. Siksi sen hoitaminen on hyvä aloittaa kuorinnalla, joka poistaa ihon pinnalla olevan kuolleen solukon tehden ihosta silkkisen sileän, kuulaan ja pehmeän. Kuorinnalla tai kuivaharjauksella on muitakin ihon hyvinvointia edistäviä vaikutuksia: se vilkastuttaa mikroverenkiertoa sekä estää ihokarvoja kasvamasta sisäänpäin.

 

Vartalokuorintojen valikoima on laaja ja kuorivia koostumuksia löytyy lempeämmistä karheampiin. Yleisesti vartalokuorinnoissa käytetään kuorivina aineina sokeria ja suolaa, mutta niissä voidaan hyödyntää myös mm. hiekkaa. Phytocéanen Bora Bora -vartalokuorinnan sisältämät hiekkarakeet kuorivat tehokkaasti karheimmankin ihon tehden ihosta tasaisen ja sileän. Lisäksi Bora Bora -kuorinta tuo suihkuhetkeen hurmaavan tropiikin tuoksun vaniljan, kookoksen ja omenan vivahteilla.

 

Sokerin, suolan ja hiekan lisäksi kuorinnoissa hyödynnetään paljon jauhettuja siemeniä, hedelmien kiviä sekä pähkinöitä. Esimerkiksi Camillenin aprikoosikuorinnasta löytyy jauhettua aprikoosin kiveä, saksanpähkinää ja jojoban siemeniä, jotka yhdessä kuorivat tehokkaasti niin jalat kuin koko vartalonkin.

 

Kosteutus

Vartalon iho saattaa tuntua erityisesti suihkun jälkeen kiristävältä ja jopa kutisevalta. Nämä tunteet johtuvat usein ihon kuivuudesta ja siksi ihoa olisikin hyvä kosteuttaa päivittäin. Paras hetki kosteusvoiteen levittämiselle on suihkun jälkeen, jolloin ihoon saadaan voiteen tai öljyn avulla lukittua kosteutta. Lisäksi kosteusvoide helpottaa kiristävää ja kutittavaa tunnetta iholla sekä tekee ihon pinnasta pehmeän ja joustavan.

 

Ihon kosteutukseen löytyy erilaisia vaihtoehtoja, joista yleisimpiä ovat kosteusvoiteet ja kuivaöljyt. Niitä voi käyttää joko yhdessä tai erikseen. Kosteusvoiteet sisältävät ihoa kosteuttavia sekä ihoon kosteutta sitovia ainesosia. Näiden lisäksi vartalovoiteet voivat sisältää erilaisia aktiiviaineita, jotka vastustavat mm. ikääntymisen merkkejä. Esimerkiksi Académien Lait Corps Marin -vartaloemulsio sisältää merikollageenia, joka ylläpitää ihon nuorekkuutta. Lisäksi aloe vera rauhoittaa ihoa ja lievittää ihossa mahdollisesti olevaa kutinaa.

 

Kuivaöljyt luovat iholle okkluusion, jolloin ihossa oleva vesi ei pääse haihtumaan. Kuivaöljyt luovat iholle erityisen kauniin ja heleän pinnan ja siksi ne ovatkin kesäisin todella suosittuja säärten ja käsivarsien ihon hoidossa. Phytocéanen Eastern Garden -kuivaöljy sisältää seesami-, macadamia- ja auringonkukkaöljyjä, jotka ravitsevat ja pehmittävät ihoa. Kuivaöljyn tuoksussa voi aistia meripihkaa, santelipuuta, kuivattuja hedelmiä sekä jasmiinikukkia ja sen kevyt koostumus imeytyy nopeasti. Kätevä suihkepullo on helppokäyttöinen ja tuotetta voikin suihkauttaa vartalon lisäksi myös kasvoille ja hiuksille!

 

Blogi_toukokuu_alas

 

Tehotuotteet

Kosteutuksen lisäksi vartalon iho saattaa kaivata erilaisia tehotuotteita, joilla on esimerkiksi selluliittia vähentäviä tai karvankasvua hillitseviä ominaisuuksia. Ella Bachén Delipidex-voide sisältää mm. intianminttua, kahvia, kaakaota ja vaniljaa, jotka vilkastuttavat verenkiertoa sekä laittavat kuona-aineita liikkeelle ja siten vähentävät selluliittia kehossa. Académien Lait Corps Post-Epilation -vartalovoide puolestaan sisältää oinaansarviliaaniuutetta, joka hidastaa karvan kasvua. Lisäksi sen sisältämät allantoiini ja bisabololi rauhoittavat karvanpoiston jälkeistä ihoärsytystä.

 

Karheiden kyynärpäiden ja muiden erityisen kuivien ihoalueiden pelastaja on Ella Bachén Crème-Masque Hyaluronic Hydratante -kosteusnaamio. Se on ensisijaisesti kasvoille tarkoitettu kosteusnaamio, mutta se toimii erinomaisesti erittäin kuiville ihoalueille ensiapuvoiteena.

 

Päivetys

Kauniiksi hoidetun ihon voi halutessaan viimeistellä hehkuvalla päivetyksellä, joka antaa viimeisen silauksen kesäiholle. Académien legendaarisella kastanjavedellä saa helposti ja turvallisesti loihdittua iholle kauniin ja luonnollisen näköisen rusketuksen. Kastanjavettä voi levittää iholle sellaisenaan joko mustan puuterivipan tai rusketushanskan avulla tai sitä voi sekoittaa muutaman pisaran vartalovoiteen sekaan, jolloin lopputulos on vieläkin luonnollisempi.

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Probiootit ihonhoidossa

Probiootit ovat monelle tuttuja elintarvikkeista ja lisäravinteista, mutta ne ovat löytäneet tiensä myös kosmetiikkaan. Tiedämme, että probiooteilla on positiivisia vaikutuksia suolistomme hyvinvointiin, mutta mitä ne tekevät iholla? Tässä julkaisussa perehdymme probioottien mielenkiintoiseen maailmaan.

Blogi_huhtikuu_yloes

 

Mitä probiootit ovat ja mitä ne tekevät iholla?

Kehossa asustaa suuri määrä eläviä mikrobeja, joilla on terveyttä edistäviä vaikutuksia. Ihmisen suolistossa arvioidaan olevan 29 prosenttia kehon mikrobikannasta ja iholla yli 20 prosenttia. Mikrobikannalla eli mikrobiomilla on suuri vaikutus ihon hyvinvointiin. Sen tehtävä on suojata ihoa ulkoisilta rasitteilta sekä tulehduksilta. Ihon mikrobikanta on jokaisella yksilöllisen ja se vaihtelee ihotyypin, ulkoisten tekijöiden, stressin ja iän mukaan. Eri mikrobit viihtyvät erilaisissa ympäristöissä ja siksi esimerkiksi rasvoittuvalla iholla esiintyy erilaisia mikrobeja kuin kuivalla iholla.

Mikrobiomi saattaa häiriintyä liian voimakkaita tai omalle ihotyypille sopimattomia tuotteita käytettäessä. Lisäksi esimerkiksi ilmansaasteet, stressi ja huono ruokavalio voivat häiritä ihon mikroflooran tasapainoa. Mikrobikannan monimuotoisuuden vähetessä iholle saattaa syntyä erilaisia tulehdustiloja, herkkyyttä tai epäpuhtauksia.

Probiootit ovat bakteereja, joiden avulla pyritään luomaan suotuisat elinolosuhteet ihollamme luonnostaan eläville mikrobeille ja siten autetaan ylläpitämään ihon optimaalista bakteeritasapainoa. Probiootit tukevat ihon omaa mikrobiomia ja ne huolehtivat, että mikrobikanta säilyy monipuolisena ja tasapainoisena. Jotta probiooteista saa parhaan hyödyn, olisi ihonhoitotuotteesta hyvä löytyä niiden lisäksi myös prebiootteja. Prebiootit ovat probioottien ravintoa, joiden avulla ne pystyvät toimimaan tehokkaammin.

 

Monivaikutteiset probiootit

Erityisesti herkkä, reaktiivinen ja tulehtunut iho hyötyy probiootteja sisältävästä kosmetiikasta, sillä ne vahvistavat ihon omaa mikrobiomia ja siten suojaavat ihoa. Lisäksi ne myös:

 • Auttavat tulehduksellisten iho-ongelmien hoidossa (akne, rosacea, atopia ja psoriasis).
 • Tukevat ihon keramidien eli iholla esiintyvien rasvojen tuotantoa ja siten ehkäisevät esim. atooppisen ihon kuivumista.
 • Edistävät ihon oman hyaluronihapon tuotantoa, jolla on tärkeä rooli ihon kosteuden ja kimmoisuuden säilyttämisessä.
 • Stimuloivat ihon kollageenisynteesiä ja siten vaikuttavat ihon kimmoisuuteen ja napakkuuteen.

 

Kosmetologin tuotesuositukset

Probiootteja voidaan käyttää monipuolisesti erilaisissa ihonhoitotuotteissa aina puhdistuksista seerumeihin ja kasvovoiteisiin sekä naamioihin. Ella Bachén valikoimasta löytyy runsaasti probiootteja sisältäviä tuotteita, joissa on lisäksi muitakin tehoaineita ja siten eri ihoille sekä eri tarpeisiin sopivia vaikutuksia.

 

Puhdistus

Huolellinen puhdistaminen on olennainen osa ihon hoitamista. Omalle iholle liian voimakkaat puhdistustuotteet häiritsevät ihon mikroflooraa ja seurauksena voi olla lisääntynyttä herkkyyttä, punoitusta, ärtyneisyyttä, kuivuutta ja sameutta. Ella Bachén puhdistukset sisältävät maitohappobakteereja sekä kasvisokeriyhdisteitä, jotka suojelevat ihon omaa mikroflooraa ja tasapainottavat sitä. Valikoimaan kuuluu mm. puhdistusemulsio, -vaahto, -öljy ja -vesi. Näistä voi valita omalle ihotyypille sopivimmat tuotteet. Esimerkiksi puhdistusöljy hellii kuivaa ja herkkää ihoa, kun taas puhdistusvaahto on ihanteellinen rasvoittuvalle iholle.

 

Päivittäinen hoito

Sérum Magistral Red Focus on couperoottisen ihon paras kaveri, sillä se hillitsee tehokkaasti ihon punoitusta ja probioottien avulla se suojaa sekä vahvistaa ihoa. Red Focus -seerumia voi käyttää päivittäin osana omaa ihonhoitorutiinia tai kuurina akuuttiin punoitukseen esimerkiksi vuodenaikojen vaihtuessa.

 

Ella Bachén Crème aux Probiotiques on optimaalinen voide herkälle iholle, sillä se rauhoittaa, vahvistaa ja vähentää epämukavuuden tunnetta ja punoitusta sekä ylläpitää ihon normaaliflooraa parantaen sen immuunipuolustusta. Voiteen teho perustuu maitohappobakteereihin ja prebioottisiin sokereihin. Lisäksi voide sisältää mm. vadelmansiemenöljyä, joka ravitsee ihoa. Tuloksena on vahvempi, suojattu ja hyvinvoiva iho!

 

Akuuttiapua tehotuotteista

Kun kuiva iho on kriittisessä tilassa ja se reagoi kaikelle, on Ellan D-sensis -voide ratkaisu. Sen sisältämät probiootit ja prebiootit auttavat vahvistamaan ihon omaa puolustusmekanismia. Lisäksi sen sisältämä D-SENSINE -yhdiste vähentää välittömästi kuumottavaa ja kutisevaa tunnetta iholla. Parhaimman tehon tästä voiteesta saa irti käyttämällä sitä vähintään kuukauden ajan ja rajoittamalla muiden tuotteiden samanaikaista käyttöä. D-sensis -voide sopii hyvin myös talvivoiteeksi kylmien ilmojen ”puraistessa” poskia.

 

Niin sanottu ”SOS-naamio” eli Ella Bachén Masque aux Probiotiques on mainio ensiapu ärtyneelle, kuumottavalle ja kihelmöivälle iholle. Alfabisabololi, maitohapon probiootit ja sokerin prebiootit yhdessä häivyttävät punoitusta, vähentävät ihon ärtyisyyttä sekä vahvistavat ihon omaa suojaa. Kun iho on erityisen ärtyisällä päällä, voi tätä käyttää myös yönaamiona.

Blogi_huhtikuu_alas

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Ilmansaasteilta ja sinivalolta suojaavat tuotteet

Instagram ennusti trendiraportissaan vuoden 2023 suosituimmaksi ihonhoitotrendiksi ilmansaasteilta ja sinivalolta suojaavat tuotteet. Tällaiset tuotteet eivät suinkaan ole mikään uusi juttu kosmetiikassa, mutta ihmiset ovat tulleet tietoisemmiksi saasteille altistumisen ja älylaitteiden jatkuvan käytön vaikutuksista ihoon. Tässä julkaisussa perehdymme siihen mitä ilmansaasteet ja sinivalo tekevät iholle sekä siihen miten kosmetiikka auttaa niiltä suojautumisessa.

 

Blogi_ajankohtaista_maalis_yloes

 

Mitä ilmansaasteet ja sinivalo tekevät iholle?

Vaikka meillä Suomessa ulkoilma on suhteellisen puhdas, altistumme silti päivittäin ilmassa leijuville mikrohiukkasille, joita syntyy esimerkiksi pakokaasuista ja katupölystä. Näillä ilmansaasteilla on vakavia haittavaikutuksia niin ihmisten terveydelle kuin luonnon hyvinvoinnille.

Ilmansaasteiden mikrohiukkaset pääsevät tunkeutumaan ihoon ja muodostavat siellä vapaita happiradikaaleja, jotka vahingoittavat ihon luonnollista suojamuuria sekä kollageeni- ja elastiinisäikeitä. Ihon suojana toimivan hydrolipidikalvon vaurioituminen aiheuttaa kosteuden haihtumista, joka näkyy kuivuutena ja ihon herkistymisenä. Kollageeni- ja elastiinisäikeiden vahingoittuminen puolestaan aiheuttaa ihossa ennen aikaista vanhenemista, joka näkyy kimmoisuuden puutteena sekä ryppyinä. Lisäksi pakokaasun titaanioksidi vaikuttaa melanosyyttisoluihin, aiheuttaen ihoon pigmentaatiomuutoksia. Ilmansaasteet myös pahentavat esimerkiksi aknesta tai ruusufinnistä johtuvaa tulehdusta.

Viime aikoina on huolestuttu ilmansaasteiden lisäksi sinivalon eli HEV-valon vaikutuksesta kehoon. Käytämme päivittäin tietokonetta tai älypuhelinta, katsomme televisiota sekä altistumme sinivalolle myös ulkona. Silmien rasituksen sekä unen laadun heikentymisen lisäksi sinisellä valolla on haitallisia vaikutuksia ihoon. Vaikutuksista ei ole vielä täysin kattavaa tietoa, mutta sen verran osataan sanoa varmaksi, että UV-säteilyn lailla sinivalo vanhentaa ihoa ennenaikaisesti sekä altistaa vapaille radikaaleille, tulehduksille ja pigmenttimuutoksille.

 

Miten suojautua ilmasaasteiden ja sinivalon haitoilta?

Saasteilta ja sinivalolta suojaavien kosmetiikkatuotteiden vaikutus perustuu erityisesti antioksidantteihin. Ne suojaavat ihoa vapailta happiradikaaleita ja niiden aiheuttamilta vaurioilta. Yleisesti kosmetiikkatuotteissa käytettäviä antioksidantteja ovat esimerkiksi C- ja E-vitamiinit sekä erilaiset luonnosta peräisin olevat antioksidanttipitoiset raaka-aineet kuten mustikka, tomaatti ja vihreä tee. Esimerkiksi Ella Bachén Crème Tomate Éclat Antioxydante -voiteen teho perustuu tomaatinkuoriuutteen lykopeeniin ja polyfenoleihin, jotka toimivat antioksidantteina neutraloiden vapaiden radikaalien aiheuttamaa oksidatiivista stressiä ihossa.

 

Blogi_maalis_alas

 

Voiteiden lisäksi antioksidantteja voi tarjota iholle myös mm. seerumin muodossa, jolloin ne pääsevät hienojakoisen koostumuksen ansiosta imeytymään syvemmälle ja tarjoamaan pitkäkestoisemman vaikutuksen. Phytocéanen Youth Shield Serum sisältää runsaasti merellisiä tehoaineita kuten malakiittiuutetta ja sinistä mikroleväuutetta, jotka taistelevat vapaita happiradikaaleja vastaan ja suojaavat ihoa ulkoisilta rasitteilta.

Antioksidanttien lisäksi hyvä tapa suojata ihoa on käyttää fysikaalisia aurinko- ja saastesuojia, jotka luovat iholle suojaavan ”hunnun” estäen ilmansaasteiden kiinnittymisen ihoon sekä heijastavat sinivalon pois iholta. Aiemmin mainitussa Ellan antioksidanttivoiteessa polysakkaridit antavat iholle fysikaalisen suojan sinivaloa ja saastehiukkasia vastaan.

Ilmansaasteiden vuoksi otsonikerros heikentyy ja siksi UV-säteiltä suojautumisesta tulee koko ajan entistäkin tärkeämpää. Derm Acten 365 UV-Screen -voide suojaa ihoa saasteiden ja sinivalon lisäksi UV-säteiltä korkean suojakertoimensa ansiosta. Näin ollen se suojaa myös palamiselta, pigmenttimuutoksilta ja muilta UV-säteiden aiheuttamilta haitoilta.

Lue koko viesti
1 - 10 / 57 tuloksesta