Näytä nykyinen sisältö RSS-syötteenä

Blogi

Ilonan_blogi_banneri

 

Ilona Iho jakaa kauneusblogissa kuukausittain parhaat ihonhoitovinkkinsä ja paljastaa sinulle luottotuotteensa. 

Kosmetiikan verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman laadukkaita ammattikosmetiikan hoitotuotteita kunkin ihotyypin erityistarpeisiin. Tilaa ihonhoitotuotteet netistä ja nouda hoitolasta, saat pakettisi ilman toimitusmaksua ja kaupan päälle ammattilaisen neuvot ja ohjeet ihosi päivittäiseen hoitamiseen.


1 - 10 / 64 tuloksesta
Julkaistu , julkaisija

Yrttien voima kosmetiikassa

Yrtit ovat olleet osa ihmisten elämää vuosisatojen ajan, niin ruoanlaitossa kuin lääkinnässäkin. Mutta tiesitkö, että ne voivat olla myös tehokkaasti hoitavia ainesosia kosmetiikassa? Luonto tarjoaa meille laajan valikoiman yrttejä, joilla on monia hyödyllisiä vaikutuksia ihoon. Tässä julkaisussa tutustumme muutamaan yleisesti kosmetiikassa käytettyyn yrttiin ja siihen, mitä hyötyjä ne tarjoavat iholle.

 

Blogi_heinaekuu_2024_1

 

1. Kamomilla

Kamomillalla on pitkä historia lääkinnällisenä yrttinä: esimerkiksi egyptiläiset ovat käyttäneet sitä lääkinnällisiin tarkoituksiin. Kamomillan nimi tulee kreikan sanasta "khamaimelon", mikä tarkoittaa maa-omenaa. Sillä onkin voimakas omenamainen tuoksu.

Kosmetiikassa kamomillalla on tulehdusta estäviä, turvotusta laskevia, ihoa uudistavia sekä rauhoittavia ominaisuuksia. Siksi se onkin suosittu erityisesti jalkojen hoitotuotteissa. Kun kamomillaöljyä höyrytislataan, saadaan aikaan atsuleenia, joka on ihoa tehokkaasti rauhoittavaa kirkkaansinistä öljyä. Atsuleenia hyödynnetään kosmetiikassa erityisesti herkän ihon tuotteissa, sillä se rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja vähentää punoitusta.

Camillen 60 -jalkahoitotuotteissa hyödynnetään kamomillan parantavia ominaisuuksia. Atsuleenia löytyy puolestaan Académien hajusteettomasta Azulene-ampullista, joka rauhoittaa ihoa tehokkaasti ja palauttaa herkälle, hauraalle ja ärtyneelle iholle hyvän olon tunteen. Atsueeniampulleja voit ostaa Académie-kauneushoitoloista, kysy saatavuutta sinulle lähimmästä hoitolasta.

 

2. Laventeli

Laventeli on sinikukkainen, miellyttävän tuoksuinen yrtti, jota käytetään paljon kosmetiikassa ja hajusteissa. Laventelin nimi tulee latinankielisestä sanasta lavare, joka tarkoittaa pesemistä - laventelia onkin käytetty saippuoissa ja muissa pesuaineissa jo vuosisatojen ajan. Roomalaisilla oli tapana lisätä laventelia kylpyveteen tuoksuksi ja viktoriaanisen ajan aatelisneidot käyttivät kuivattuja laventeleita karkottamaan vaatekoit.

Laventeli on tehokas aine ihonhoidossa: sen rauhoittavat ja tulehdusta vähentävät ominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen erityisesti herkän ja ärtyneen ihon hoitamisessa. Phytocéanen Intense Moisturizing Serum sisältää laventeliuutetta, joka auttaa vähentämään kiristävää tunnetta pintakuivalla iholla.

 

3. Minttu

Minttu on voimakkaan makuinen ja tuoksuinen kasvi, jota on käytetty monin eri tavoin ruoanlaitossa ja ihonhoidossa vuosisatojen ajan. Muinaisessa Kreikassa ja Roomassa minttua käytettiin ruokien maustamiseen sekä antamaan tuoksua juhlissa ja aterioilla. Kreikkalaiset ja roomalaiset käyttivät minttua kylpyvedessä virkistämään ja puhdistamaan ihoa sekä hoitamaan iho-ongelmia, kuten haavoja.

Mintun eteeristä öljyä käytetään yleisesti kosmetiikassa sen viilentävän ja virkistävän vaikutuksen vuoksi. Minttu auttaa supistamaan ihohuokosia ja hillitsemään ihon rasvoittumista - samalla sen raikas tuoksu piristää mieltä. Virkistävän vaikutuksen ansiosta minttu onkin erityisen suosittu ainesosa puhdistustuotteissa.

Camillenin Fussbad -jalkakylpyneste sisältää mentolia, jota saadaan minttuöljyistä. Fussbad puhdistaa ja desinfioi hellävaraisesti deodoroiden, virkistäen ja raikastaen väsyneetkin jalat.

 

4. Rosmariini

Rosmariini on virkistävän tuoksuinen yrtti, jota käytetään yleisesti mausteena ruoanlaitossa. Keskiajalla rosmariini oli suosittu yrtti Euroopassa, erityisesti Välimeren alueella. Sitä käytettiin laajalti erityisesti liharuokien maustamisessa, mutta myös säilöntäaineena sen antimikrobisten ominaisuuksien ansiosta.

Ihonhoidossa rosmariinilla on antioksidanttisia sekä antimikrobisia vaikutuksia: se suojaa ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta sekä syväpuhdistaa ja tasapainottaa ihoa.  Siksi se sopii erinomaisesti rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle sekä ehkäisemään ennenaikaista ikääntymistä.

Phytocéanen raikas Matifying Corrective Bi-Gel -geelivoide sisältää rosmariinia, jonka mikrobeja vastustavien ominaisuuksien ansiosta tuote vähentää epäpuhtauksien syntymistä sekä tasapainottaa ihon talituotantoa. Bi-Gel onkin todellinen tehotuote seka- ja rasvoittuvalle iholle!

Organic-Oil-Trio -kuivaöljyyn rosmariiniuutetta on lisätty sen antioksidanttisten vaikutusten takia; se tuo suojaa vapaita happiradikaaleja vastaan ja siten ehkäisee ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä iholla.

 

5. Salvia

Salvia on yksi vanhimmista ja arvostetuimmista yrteistä, ja sitä onkin käytetty monin tavoin eri aikakausina ja eri kulttuureissa. Muinaiset roomalaiset ja egyptiläiset sekä keskiaikaiset eurooppalaiset käyttivät salviaa ruokien mausteena. Salvia oli erityisen suosittu lihan ja kalan maustamisessa, ja rosmariinin tapaan myös sitä käytettiin erilaisten ruokien säilöntään sen mikrobien kasvua hillitsevien ominaisuuksien vuoksi. Lisäksi salvia oli osa monia yrttilääkkeitä, joilla hoidettiin muun muassa ruoansulatusvaivoja, vilustumista, yskää ja kurkkukipua. Ulkoisesti salviaa käytettiin haavojen ja tulehdusten hoitoon.

Salvian luonnolliset antibakteeriset ominaisuudet auttavat torjumaan ihotulehduksia rauhoittaen ärtynyttä ihoa. Se onkin erinomainen ainesosa herkän ihon hoitotuotteissa. Lisäksi rosmariinin tapaan myös salvia sisältää antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan ihoa ikääntymisen merkeiltä.

Ella Bachén Crème Detox Hydra-Matifiante -hoitovoide sisältää salviaöljyä, joka puhdistaa tukkoista ja epäpuhdasta ihoa samalla rauhoittaen mahdollisia tulehduksia ja häivyttäen ihon punoitusta.

 

6. Timjami

Timjami on aromikas yrtti, joka sisältää runsaasti antiseptisiä yhdisteitä. Ne auttavat eliminoimaan bakteereja ja ehkäisemään infektioita. Luonnollisesti desinfioivien ominaisuuksiensa ansiosta timjami soveltuu erinomaisesti aknen ja muiden ihon tulehdustilojen hoitoon, sillä se puhdistaa sekä auttaa rauhoittamaan ärtynyttä ihoa ja vähentämään punoitusta. Lisäksi timjami edistää solujen uusiutumista auttaen ihoa palautumaan nopeammin esimerkiksi epäpuhtauksien tai ihottuman aiheuttamista pienistä ihovaurioista.

Ella Bachén kulttimaineen saavuttaneessa Crème Intex 2 -erikoisvoiteessa on hyödynnetty timjamiöljyä. Voide vähentää ja ehkäisee näppylöitä ja finnejä, hillitsee ihon punoitusta, vähentää arpimuodostusta, vaalentaa jo syntyneitä arpia sekä ehkäisee uusien arpien muodostumista.

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Jalkojen yleisimmät ongelmat ja niiden hoito

Jalat ja niiden terveys vaikuttavat merkittävästi päivittäiseen elämäämme. Erityisesti näin kesän kynnyksellä tulee kiinnitettyä huomiota jalkojen ja varpaiden hyvinvointiin sekä ulkonäköön. Valitettavasti erilaiset jalkaongelmat ovat hyvin yleisiä ja ne voivat vaihdella pienistä epämukavuuksista vakaviin kipuihin, jotka pahimmillaan säteilevät muuallekin kehoon. On tärkeää tunnistaa nämä ongelmat ja ryhtyä ajoissa tarvittaviin toimenpiteisiin niiden hoitamiseksi. Tässä artikkelissa kerromme yleisimmistä jalkojen ongelmista ja niiden hoidosta.

 

Blogi_kesaekuu_2024_1

 

1. Jalka- ja kynsisieni

Jalkasieni on yleinen infektio, joka voi tarttua jalkoihin, varpaisiin ja kynsiin. Se aiheuttaa kutinaa, punoitusta sekä kynsimuutoksia, ja voi olla erityisen hankala hoidettava sillä se uusiutuu helposti. Hygieniasta huolehtiminen, kuten jalat puhtaina ja kuivina pitäminen, on tärkeää infektion leviämisen estämiseksi. Erityistä huomiota tähän kannattaa kiinnittää, jos vierailee julkisissa tiloissa, missä ollaan paljain jaloin. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi uimahallit ja erilaiset tatamilla suoritettavat urheilulajit.

Jalkasieneen voi käyttää voiteita, suihkeita tai jopa suun kautta otettavia lääkkeitä. Markkinoilta löytyy paljon kotihoitotuotteita, joilla voi ehkäistä sienitartunnan leviämistä sekä lievittää oireita. Esimerkiksi Camillen 60 -tuotesarjan Fudes-linja suojaa jalkoja sekä kynsiä sienitartunnalta. Tuotteet sisältävät mm. undekyleenihappoa, joka ehkäisee tehokkaasti mikrobeja sekä bakteereja. Lisäksi tuotteet sisältävät mentolia, joka lievittää kutinaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Fudes-tuotelinjaan kuuluu Fudes Lösung -hoitoneste, Fudes Creme -suojavoide sekä Fudes Spray -hoitosuihke. Paras hoiva jalka- ja kynsisientä vastaan saadaan tuotteiden säännöllisellä käytöllä!

 

2. Känsät ja kovettumat

Känsät ovat paksuuntunutta ihoa, joka muodostuvat paineen tai hankauksen seurauksena. Känsiä on tavallisesti päkiässä, joskus myös varpaissa tai varvasväleissä. Niitä syntyy jalan tai varpaiden virheasentojen tai hankaavien jalkineiden seurauksena. Känsät voivat olla kivuliaita erityisesti kävellessä ja niiden hoidossa kannattaa kääntyä kosmetologin tai jalkojenhoitajan puoleen. Kotona känsien muodostumista voi ehkäistä jalkojen päivittäisellä kosteuttamisella, johon sopii erinomaisesti Fussbalsam Original -jalkavoide. Se pitää jalat pehmeinä sekä suojaa hiertymiltä. Päivittäisen kosteutuksen lisäksi on hyvä pitää huolta kenkien hyvästä istuvuudesta ja välttää liiallista painetta jalkapohjissa.

Myös kovettumat ovat paksuuntunutta ihoa, mutta ne ovat laajemmalla alueella kuin känsät. Kovettumia syntyy erityisesti jalkojen kuormitusalueille kuten kantapäihin. Ihon paksuuntuminen on normaali reaktio, eikä kovettumia ole tarpeellista poistaa välttämättä kokonaan, mutta iho tulee pitää joustavana päivittäisellä kosteutuksella. Hornhaut Balsam -jalkavoide vähentää kovettumien muodostumista säännöllisesti käytettynä. Sen sisältämä pajunkuoriuute ja urea pehmittävät tehokkaasti paksuuntunutta ihoa.

 

3. Sarveistunut ja rikkoutunut iho sekä halkeilevat kantapäät

Iho voi sarveistua eli paksuuntua muutenkin kuin vain hankaamisen tai kuormittumisen seurauksena. Iän myötä kämmeniin, sormenpäihin ja jalkapohjiin saattaa tulla kuivia sarveistumia, jotka voivat halkeilla ja olla kivuliaita. Hoitamattomana myös kovettumat voivat johtaa tavallista vaikeampaan sarveiskerroksen paksuuntumiseen, jolloin iho lähtee halkeilemaan. Kovettunut iho voi haljeta jopa verinahkaan asti, jolloin se saattaa vuotaa verta ja olla erittäin kivulias. Schrundencreme on niin sanottu ”SOS-voide”, joka pelastaa kuivan, hilseilevän, sarveistuneen ja rikkoutuneen ihon. Sen öljyinen, vaseliinimainen koostumus hoitaa tehokkaasti karheaa ja ärtynyttä ihoa. Tehohoitona voidetta voi levittää jaloille paksun kerroksen ja jättää yön ajaksi vaikuttamaan puuvillasukkiin. Aamulla jalat ovat pehmoiset ja iho rauhallinen.

 

4. Hikoilevat jalat

Hikoilevat jalat ovat yleinen ongelma erityisesti kesällä. Hikoilu voi tuntua epämukavalta, aiheuttaa hajuongelmia sekä altistaa jalkasienelle. Lämpötilan lisäksi myös stressi sekä huonot kengät tai sukat voivat aiheuttaa jalkojen hikoilua. Hikoilusta johtuvaa epämukavuutta ja hajuongelmia voidaan hillitä päivittäisellä jalkojen pesulla, puhtailla sukilla ja kenkien tuuletuksella. Lisäksi jalkojen hikoilun vähentämiseen on kehitetty tuotteita kuten Fussdeo Spray -jalkadeodorantti, joka desinfioi ja raikastaa estäen samalla liiallista hikoilua sekä hajua. Talkki on myös erinomainen tuote poistamaan epämiellyttäviä hajuja jaloista sekä pitämään hikoilevat jalat kuivina ja miellyttävän tuntuisina. Talkkia voidaan käyttää sekä iholle että kenkiin ja sukkiin päivittäin. Körper & Fusspuder -talkki on hienojakoinen ja se tuo iholle miellyttävän raikkaan tuoksun.

 

5. Jalkojen turvotus

Jalkojen turvotus voi johtua monista eri syistä, esimerkiksi seisomatyöstä, kuumuudesta, pitkäaikaisesta istumisesta, liiallisesta suolankäytöstä tai jopa joistain sairauksista. Lievissä tapauksissa turvotusta voi helpottaa jalat ylös nostamalla, jäähdyttävillä kylmäkompressioilla ja kevyellä liikunnalla. Turvotusta voi laskea ja lievittää myös Fussbalsam Aktiv -jalkavoiteella, joka piristää uupuneita jalkoja. Sen sisältämät hevoskastanja ja kamomilla aktivoivat verenkiertoa sekä lievittävät väsyneiden jalkojen jomotusta. Jos turvotus on jatkuvaa tai vakavaa, on tärkeää kääntyä lääkärin puoleen.

 

 

Jalkojen terveys on olennainen osa kokonaisvaltaista hyvinvointiamme. Känsiä, kovettumia, sarveistumia ja muita yleisimpiä jalkaongelmia hoitavat koulutetut kosmetologit. Myös terveitä jalkoja kannattaa muistaa hemmotella jalkahoidolla. Kaunis lakkaus varpaankynsissä viimeistelevät terveet jalat! Löydä täältä sinulle lähin kauneushoitola ja varaa aika heti.

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Kuusi myyttiä aurinkovoiteista

Rakas ystävämme aurinko on alkanut näyttäytymään taivaalla entistä enemmän. Auringosta saamme elimistölle tärkeää D-vitamiinia ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa positiivisesti mielialaan lisäämällä serotoniinin tuotantoa aivoissa. Näistä hyödyistä huolimatta aurinko on ihomme pahin vihollinen, sillä altistuminen UV-säteille voi aiheuttaa ihovaurioita kuten palamista, solu- ja pigmenttimuutoksia sekä ennenaikaista ikääntymistä.

Liiallista altistumista auringolle on hyvä välttää, ja siksi ihoa tulisi suojata haitallisilta säteiltä vaatteilla ja aurinkovoiteilla. Tässä julkaisussa perehdymme aurinkovoiteisiin liittyviin myytteihin ja uskomuksiin.

 

Blogi_toukokuu_2024_1

 

Myytti 1. Aurinkovoidetta tarvitsee vain aurinkoisina päivinä / kesäaikaan

Usein kuulee väitteen, että aurinkovoidetta tarvitsee käyttää vain aurinkoisina päivinä. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä UV-säteily voi vahingoittaa ihoa myös pilvisinä päivinä ja kaikkina vuodenaikoina. Aurinkoisina talvipäivinä auringolle altistuu yllättävän paljon, sillä valkoiset lumihanget heijastavat auringon valoa. Suojatakseen ihoa auringon haitoilta, aurinkovoidetta tulisi käyttää päivittäin ja vuoden ympäri.

 

Myytti 2. Helposti ruskettuva iho ei tarvitse aurinkovoidetta

Tämäkään väite ei pidä paikkaansa. Aurinkovoidetta tulisi käyttää myös ruskettuneella iholla estämään ihovaurioita. Ruskettuminen tapahtuu pigmenttisoluissa, joita kutsutaan melanosyyteiksi. Kun iho altistuu UV-säteilylle, melanosyytit alkavat tuottaa pigmenttiä, jota kutsutaan melaniiniksi. Melaniini suojaa ihoa imemällä itseensä ja hajottamalla UV-säteilyn energiaa, jolloin se vähentää säteilyn pääsyä ihon syviin kerroksiin. Tämä prosessi on kehon luonnollinen tapa puolustautua auringon UV-säteilyltä ja sen aiheuttamilta vaurioilta. Vaikka ruskettuminen tarjoaa suojaa UV-säteilyä vastaan, se ei riitä täydelliseen suojautumiseen eikä suojaa valovanhenemiselta. On hyvä huomioida, että jokainen auringolle altistuminen lisää ihomuutosten riskiä ja iho ”muistaa” altistumiset koko elämän ajalta.

 

Myytti 3. Riittää, että aurinkovoidetta levittää aamulla

Jos suurimman osan päivästä viettää sisätiloissa, riittää että aurinkovoidetta levittää kasvoille aamulla ihonhoitorutiinin yhteydessä. Mutta jos tarkoituksena on oleilla ulkona pidempään, aurinkovoidetta tulisi levittää iholle uudelleen säännöllisin väliajoin. Suositeltava uudelleenlevitystahti riippuu tuotteen suojakertoimesta, mutta yleinen suositus on noin kahden tunnin välein. Tiheämpi uudelleenlevitys on tarpeen uinnin tai hikoilun jälkeen ja erityisesti herkille ihoalueille, kuten kasvoille, dekolteelle ja olkapäille.

 

Myytti 4. Aurinkosuojatuotteet estävät rusketuksen

Aurinkosuojatuotteet on suunniteltu suojaamaan ihoa auringon haitallisilta UV-säteiltä, mutta ne eivät estä melanosyyttejä tuottamasta melaniinia, joka aiheuttaa ihon ruskettumisen. Aurinkovoidetta käytettäessä ruskettuminen voi olla hitaampaa, mutta se on turvallisempaa iholle ja terveydelle.

 

Myytti 5. Kaikki aurinkovoiteet ovat samanlaisia

Aurinkosuojatuotteet eroavat toisistaan mm. SPF-luvultaan, koostumukseltaan ja tarkoitukseltaan. On tärkeää valita aurinkovoide, joka sopii omalle ihotyypille ja haluttuun käyttötarkoitukseen sekä suojaa niin UVA- kuin UVB-säteiltäkin. UVA-säteet ikäännyttävät ihoa ja UVB-säteet polttavat ihoa, joten on tärkeää, että aurinkovoide suojaa näiltä molemmilta. Lisäksi kasvoille tarkoitetut voiteet ovat usein koostumukseltaan kevyempiä ja hyvin imeytyviä.

 

Myytti 6. Aurinkovoiteiden kemialliset ainesosat ovat haitallisia

Aurinkosuojatuotteet sisältävät joko kemiallisia tai fysikaalisia suodattimia tai molempia. Kemialliset aurinkosuoja-aineet absorboivat UV-säteilyä ja estävät sen etenemisen ihoon, kun taas fysikaaliset suodattimet heijastavat säteet ihon pinnalta pois ennen kuin ne pääsevät ihoon. Yleisesti käytettyjä kemiallisia aurinkosuodattimia ovat mm. avobentsoni ja etyyliheksyylitriatsoni. Fysikaalisista suojista tunnetuimpia ovat puolestaan sinkkioksidi ja titaanidioksidi.

Kemiallisten aurinkosuojien turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden ympärillä on ollut paljon keskustelua. Euroopassa kosmetiikan lainsäädäntö on kuitenkin edistynyttä. Sallittuja aurinkosuoja-aineita on vain kourallinen, niiden käyttömäärät on tarkoin määritelty ja niitä tutkitaan jatkuvasti, jotta voidaan varmistaa riittävä suojausteho ja ihoystävällisyys. Kemialliset aurinkosuojat saattavat liueta uimisen yhteydessä vesistöihin ja siten olla haitallisia merien ekosysteemille. Tästä syystä aurinkosuojaa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota tuotteen ympäristöystävällisyyteen.

Esimerkiksi Académie Scientifique de Beauté on tarkkaan valinnut Bronzécran-aurinkosuojatuotteisiinsa iholle turvallisia, lempeitä ja hoitavia ainesosia, joiden ympäristövaikutus merien ekosysteemeille on minimoitu. Lisäksi Académie tukee taloudellisesti Haitilla, Indonesiassa ja Filippiineillä Climate Partner -järjestön organisoimia Plastic Bank -projekteja, joissa kerätään ja kierrätetään muovia. Projektin rahoituksen myötä muovin kerääjille voidaan maksaa reilu korvaus, mikä parantaa heidän elintasoaan.

 

Blogi_toukokuu_2024_2

 

Yhteenvetona voidaan todeta, että aurinkovoiteiden käyttö on avainasemassa ihon terveyden ja nuorekkuuden ylläpidossa. Valitsemalla sopivan aurinkosuojatuotteen ja käyttämällä sitä säännöllisesti kaikkina vuodenaikoina, voi nauttia auringosta turvallisesti ja pitää ihon kauniina ja hyvinvoivana!

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Verkkopalvelut ja teknologia ihonhoidon apuna

Teknologian kehitys on tuonut mukanaan innovatiivisia palveluita myös kauneudenhoitoalalle. Erilaiset sovellukset ja verkkopalvelut tuovat uusia ulottuvuuksia ihonhoitoon. Näiden helppous viehättää käyttäjiä, jotka ovat tottuneet asioimaan verkossa ja haluavat palvelua mukavasti kotisohvalta. Tässä julkaisussa perehdymme teknologiaan ja erilaisiin virtuaalisiin palveluihin kauneudenhoitoalalla.

 

Blogi_huhtikuu_2024_1

 

Ihoanalyysit ja diagnostiikka

Monet kauneussovellukset ja verkkosivut tarjoavat nykyään ihoanalyysipalveluita. Analyysit perustuvat joko valokuvaan ja/tai kyselyyn, joiden pohjalta pyritään selvittämään ihotyyppi ja ihon senhetkinen tila sekä tarpeet. Ihoanalyyseissä pyritään myös huomioimaan asiakkaan ihonhoitorutiinit sekä toiveet, joita hänellä on tuotteita kohtaan.

Analyyseja on erilaisia: osasta saa vastaukset automatisoidusti annettujen tietojen perusteella, kun taas toisista saa kattavamman vastauksen ihonhoidon ammattilaiselta. Esimerkiksi IHO Analyysi -palvelussa koulutettu kosmetologi tekee kyselyn pohjalta arvion ihon senhetkisestä tilasta ja antaa sopivat tuotesuositukset.

Ihon tilasta on kuitenkin vaikea saada tarkka käsitys pelkän kuvan tai kyselyn perusteella, ja kattavamman ihoanalyysin saakin kauneushoitolasta, jossa kosmetologi pääsee näkemään ja tutkimaan ihoa tarkemmin. Löydä sinulle lähin kauneushoitola Hoitolat-välilehdeltä.

 

Virtuaaliset kauneuskonsultoinnit

Jotkin kauneushoitolat tarjoavat myös virtuaalisia konsultointeja, joissa voi saada henkilökohtaista neuvontaa ihonhoidon ammattilaiselta mukavasti omalta kotisohvaltaan. Näissä etätapaamisissa asiantuntija voi arvioida ihon tilan, antaa suosituksia ja auttaa valitsemaan sopivat tuotteet. Etäkonsultaatiot voivat olla hyvä ratkaisu sellaiselle henkilölle, joka jostain syystä ei pääse käymään hoitolassa paikan päällä.

 

AR-teknologia

AR eli Augmented Reality -teknologia on tuonut markkinoille uuden tavan kokeilla meikkejä ennen niiden ostamista. Sovellukset ja virtuaaliset meikkipeilit mahdollistavat meikkien testaamisen reaaliajassa ja ilman konkreettista tuotetta. Näin pystyy näkemään esimerkiksi puhelimen näytöltä miltä huulipuna tai silmämeikki näyttäisi omilla kasvoilla.

AR-teknologiaa käyttäessä on hyvä muistaa, että monet tekijät vaikuttaa siihen miltä meikki näyttää kasvoilla. Esimerkiksi valaistus, kuvauslaitteen ja puhelimen näytön tarkkuus sekä kyky toistaa värejä vaikuttavat asiaan. Lisäksi meikkivoiteet ja huulipunat saattavat vaihtaa sävyä ihon pH:n mukaan sekä ne voivat hapettua iholla ja siten näyttää erilaiselta luonnossa kuin puhelimen näytöllä. AR-teknologiasta voi kuitenkin olla apua sävyn valitsemisessa, jos esimerkiksi miettii valintaa kahden sävyn väliltä - siten se voi helpottaa ostopäätöksen tekemistä verkossa.

 

Älykkäät ihonhoitolaitteet

Älykkäät ihonhoitolaitteet, kuten sähköiset kasvoharjat ja mikroneulausrullat, ovat nousseet suosioon viime vuosina. Laitteiden avulla pystyy mm. tehostamaan tuotteiden imeytymistä ja edistämään ihon uusiutumista. Monet laitteet voi myös synkronoida älypuhelimen kanssa niin, että ne tarjoavat yksilöllisiä ohjeita ja keräävät dataa, jonka avulla voi seurata ihon kuntoa pitkällä aikavälillä. Näiden laitteiden käytössä kannattaa kuitenkin käyttää harkintaa ja ammattilaisen apua. Ne eivät sovi kaikille ihoille ja väärin käytettynä niistä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

 

Tekoäly kauneudenhoidossa

Tekoälyä hyödynnetään yhä enemmän kaikkialla, myös kauneudenhoitoalalla. Tekoälypohjaiset chatbotit voivat vastata kauneudenhoitoon liittyviin kysymyksiin ja auttaa esimerkiksi tuotteiden valinnassa. Tekoälyyn pohjautuvissa suosituksissa kannattaa pitää mielessä, että vastaukset perustuvat täysin kerättyyn dataan eivätkä ne ole välttämättä luotettavia. Vastaukset voivat antaa kuitenkin hyödyllisiä vastauksia yksinkertaisiin kysymyksiin, kuten ”millaiset tuotteet sopivat kuivalle iholle” tai ”mitä hyaluronihappo on”. Vaikeammissa ja monimutkaisemmissa kysymyksissä tekoälykin usein kehottaa hakeutumaan kosmetologin puoleen.

 

Blogi_huhtikuu_2024_2

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Superfoodit - mitä ne ovat ja mitä hyötyjä niistä on iholle?

Superfood-termi on tullut tutuksi lisäravinteista, jotka perustuvat kaikkien ravinnerikkaimpiin ruoka-aineisiin. Ne ovat löytäneet tiensä viime vuosina myös kosmetiikan maailmaan. Superfoodit ovat tunnettuja korkeista ravintoarvoistaan ja monipuolisista terveysvaikutuksistaan. Ne ovat myös erinomaisia ainesosia kosmetiikkatuotteissa, sillä ne tarjoavat iholle virkistäviä vitamiineja, iän merkeiltä suojaavia antioksidantteja ja muita ihoa hoitavia ravintoaineita. Tässä julkaisussa perehdymme muutamaan kosmetiikassa käytettyyn superfoodiin ja siihen millaisia hyötyjä niistä on iholle.

 

Blogi_maaliskuu_2024_1

 

1. Tyrni

Tyrnimarja on pieni, keltainen tai oranssi marja, joka kasvaa tyrnipensaan oksilla. Tyrnimarjat ovat täynnä antioksidantteja, vitamiineja sekä omega-rasvahappoja. Tyrni sopii erityisen hyvin ikääntyneen ihon hoitoon, sillä antioksidantit ehkäisevät ikääntymisen merkkejä, C-vitamiini stimuloi kollageenituotantoa ja omega-rasvahapot ravitsevat sekä suojaavat ihoa.

Académien Youth Repair -tuotelinjan teho perustuu tyrnin ikääntymistä vastustaviin vaikutuksiin. Lisäksi tuotteissa vaikuttaa tehokosteuttava ja silottava hyaluronihappo sekä solujen uusiutumista stimuloiva adenosiini. Youth Repair -linjan tuotteet uudistavat ja vahvistavat aikuista ihoa palauttaen sille elinvoimaa ja kiinteyttä. Linjaan kuuluu silottava seerumi, kohottava ja heleyttävä aktiivivoide, monivaikutteinen silmänympärystuote sekä uudistava 3D-huulivoide.

 

2. Spirulina

Spirulina on vihreä mikrolevä, joka kasvaa sekä makeissa että suolaisissa vesissä. Se sisältää runsaasti proteiineja, vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja. WHO on valinnut spirulinan 2020-luvun parhaaksi terveysruoaksi sen runsaan ravintoainepitoisuuden vuoksi. Spirulinalla on myös monia positiivisia vaikutuksia ihoon: se mm. suojaa ikääntymiseltä ja stimuloi ihoa kiinteyttäen sitä.

Ella Bachén ihoa täyttävän ja silottavan Green Filler -linjan tuotteissa hyödynnetään spirulinan anti-age -vaikutuksia. Lisäksi tuotteiden tehoa on täydennetty ihoa silottavalla ja kosteuttavalla hyaluronihapolla sekä kiinteyttävällä maca-juurella, joka sekin on tunnettu superfood. Tuotelinjaan kuuluu kolme kiinteyttävää voidetta (kevyt, keskitäyteläinen ja täyteläinen), kohottava silmänympärysvoide, silottava ja kosteuttava tehoseerumi sekä kosteuttava ja ihoa täyttävä ampullikuuri.

 

3. Chlorella

Chlorella on makean veden viherlevä, joka vaatii kasvualueeltaan runsaasti auringonvaloa. Spirulinan tavoin se on täynnä mikroravinteita, kuten vitamiineja, mineraaleja ja kasviproteiineja. Chlorella on erityisen tunnettu korkeasta proteiinipitoisuudesta ja siksi sitä hyödynnetään myös kosmetiikkatuotteissa. Se vahvistaa ja kiinteyttää veltostunutta ihoa tukemalla kollageenin muodostumista.

Phytocéanen aikuisen ihon Destination Ocean -hoitolinjassa on hyödynnetty runsaasti erilaisia leviä. Chlorellauutetta on mm. kiinteyttävässä Firming Cream with Organic Wakame -hoitovoiteessa, ihoa uudistavassa Night Renewal -yövoiteessa sekä silottavassa Global Solution -silmänympärysvoiteessa.

 

Blogi_maaliskuu_2024_2

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Viisi kauneudenhoitovinkkiä kiireiseen arkeen

Kiireinen arki voi joskus tuntua uuvuttavalta ja kaoottiselta, ja silloin oman hyvinvoinnin ylläpitäminen jää helposti vähemmälle huomiolle. Kiire aiheuttaa usein stressiä ja väsymystä, jotka näkyvät myös kasvojen iholla. Kauneudenhoito on kuitenkin yksi tapa huolehtia itsestään ja omasta jaksamisesta, jolloin myös olo kiireen keskellä on parempi. Tässä julkaisussa listaamme muutamia nopeita ja tehokkaita kauneudenhoitovinkkejä kiireiseen arkeen!

Blogi_helmikuu_2024_1

 

1. Aamu- ja iltarutiinit

Ihonhoidosta kannattaa tehdä itselle rutiini, jotta se tulee hoidettua automaattisesti aivan kuin hampaiden pesu. Ihonhoito ei välttämättä vaadi tunteja peilin edessä, vaan nopeilla rutiineilla voi helposti ylläpitää ihon hyvinvointia aamuin illoin. Kiireessä kannattaa keskittyä ihonhoidon peruspilareihin: puhdistukseen, kosteutukseen ja auringolta suojautumiseen.

Iltaisin iho on hyvä puhdistaa huolellisesti meikistä ja päivän aikana kertyneestä liasta, mutta aamulla taas puhdistusvedellä pyyhkäisy riittää useimmille ihotyypeille. Nopeaan aamupuhdistukseen sopii erinomaisesti Académien misellivesi, joka jättää ihon puhtaan raikkaaksi. Puhdistuksen jälkeen kasvoille on hyvä levittää ihotyypille sopiva kosteusvoide ja aamulla kannattaa muistaa myös aurinkosuoja.

 

2. Monitoimituotteet

Monitoimiset kosmetiikkatuotteet palvelevat useita tarkoituksia samanaikaisesti. Tällaisten tuotteiden avulla välttyy useamman tuotteen avaamiselta ja levittämiseltä. Mikä olisikaan kätevämpää kuin yksi tuote, jota voi käyttää moneen tarkoitukseen. Listasimme edellisessä julkaisussamme monitoimituotteita ja alla vielä muutama lisäsuositus:

Académien heleyttävä Sérum Éclat -aprikoosiseerumi karkottaa väsymyksen merkit tehden ihosta raikkaan heleän ja tasaisen näköisen. Sitä voi käyttää seerumin tapaan minkä tahansa hoitovoiteen alla ja se toimii myös silottavana sekä meikin pysyvyyttä parantavana meikinpohjustustuotteena.

Phytocéanen Eastern Garden -kuivaöljy on erityisen kätevä monitoimituote. Hilseilevät sääret, kuivat posket tai karheat hiusten latvat? Ei huolta, tätä kuivaöljyä voi käyttää kasvoille, vartalolle sekä hiusten latvoille!

 

3. Pikakaunistavat naamiot

Kasvonaamiot ovat nopea tapa tuoda iholle elinvoimaa ja poistaa väsymyksen merkkejä. Jos tiedossa on esimerkiksi tärkeä työtapaaminen tai juhla, kannattaa naamion käyttö ajoittaa tapahtumapäivälle. Alla muutama naamiovinkki:

Phytocéanen Organic Moisturizing Mask sisältää vaaleanpunaista kaoliinisavea, joka heleyttää ihon hetkessä kauniin kuulaaksi. Kyseinen naamio sisältää myös tehokkaasti ihoon kosteutta sitovaa aosa-vettä, joten se on erinomainen myös kuivaihoisille.

Ella Bachén Masque Effervescent Micro-Peeling erinomainen valinta rasvoittuvalle tai samealle iholle. Se sisältää kirkastavia ja silottavia alfahydroksihappoja sekä aktiivihiiltä, joka imee itseensä epäpuhtauksia. Tämä hauska kupliva naamio virkistää ihon hetkessä tehden siitä hehkeän heleän.

Derm Acten monivitamiininaamio kosteuttaa ja ravitsee tehden kuivasta ihosta raikkaan heleän. Se on vaivaton vaihtoehto kun aikaa ei ole käytössä liiaksi, koska levityksen jälkeen naamion voi unohtaa kasvoille ja antaa sen tehdä taikojaan yön aikana!

 

4. Kulmien ja ripsien värjäys

Monien ripset ja kulmakarvat ovat luonnostaan todella vaaleat ja siksi melko huomaamattomat. Kestovärjäyksellä saa helposti korostettua omia ripsiä sekä kulmia luonnollisesti, jolloin ne tuovat meikittömille kasvoille ryhtiä sekä helpottavat kiireisiä arkiaamuja. Kestovärjäyksiä toteuttavat kauneudenhoitoalan ammattilaiset, joilla on koulutus kyseiseen toimenpiteeseen. Näin lähellä silmää toimittaessa kannattaakin luottaa ammattilaisen apuun. Kestovärjäyksiä tarjotaan lähes kaikissa kauneushoitoloissa. Etsi täältä sinua lähin hoitola.

 

5. Rentoutumishetki

Vaikka arki olisi kuinka kiireistä, aika ajoin kannattaa suunnitella hetki rentoutumiselle. Lämmin kylpy, levollinen saunahetki tai virkistävä jalkakylpy auttavat paitsi rentoutumaan myös ylläpitämään mielenrauhaa kiireen keskellä. Camillen 60 Aloe-Olive -kylpysuolalla voi loihtia helposti hemmottelevan ja hoitavan jalkakylvyn. Aloe vera ja oliiviöljy hoitavat jalkojen ihon pehmeäksi ja raikkaaksi. Lisäksi jalkakylpysuolassa on ihanan raikas tuoksu, joka kuljettaa myös mielen rentoutumaan. Rentoutumishetkestä voi tehdä itselleen entistäkin miellyttävämmän esimerkiksi kynttilöillä, kupposella teetä tai kirjalla.

 

Blogi_helmikuu_2024_2

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Vuoden 2024 kauneudenhoitotrendit

Kauneudenhoitoala kehittyy jatkuvasti ja uusia trendejä sekä ilmiöitä syntyy koko ajan. Tässä blogijulkaisussa perehdymme tämän vuoden suurimpiin kauneudenhoidon trendeihin ja siihen millaisia ilmiöitä ennustetaan alkavalle vuodelle.

 

Blogi_tammikuu_2024_1

 

Slow beauty & skinimalismi

Vuonna 2024 ympäristövastuullisuus näkyy myös kauneustrendeissä. ”Slow fashion” on jo vakiintunut termi vastuullisesti valmistetuille vaatteille pikamuodin menettäessään suosiotaan. Nyt samankaltainen ilmiö rantautuu kosmetiikkaan ja sitä kutsutaan mm. termeillä ”slow beauty” ja ”skinimalismi”.

Molempien ilmiöiden perusajatuksena on arvostaa kosmetiikkatuotteiden laatua eikä määrää. Sen sijaan, että ostettaisiin paljon edullisia tuotteita, suositaan tarkkaan omalle iholle valittua, kestävästi valmistettua ja tehokasta kosmetiikkaa. Tämä lähestymistapa ihonhoitoon edistää kestävää kulutusta, sillä ostamalla vähemmän ja harkitusti vältetään turhia tuotteita sekä hutiostoksia.

Jotta tietää millaisia tuotteita iho oikeasti tarvitsee, on tärkeää tuntea oma ihotyyppi. Jos et ole varma mikä ihotyyppisi on ja mitä tuotteita ihosi tarvitsee, käänny kosmetologin puoleen. Ammattilainen osaa ihoanalyysin perusteella suositella juuri sinulle sopivat, laadukkaat tuotteet. Löydä itsellesi lähin hoitola täältä.

 

Mirror skin & clean girl makeup

Meikittömyys ja kevyt meikki olivat trendi jo viime vuonna. Sosiaalisessa mediassa levisi ”clean girl makeup” -ilmiö, joka on käytännössä erittäin luonnollinen meikki, ja nyt uutena esiin on noussut ”mirror skin” -ilmiö, joka tarkoittaa niin hehkuvaa, tervettä ja kosteutettua ihoa, että valo heijastuu siitä kauniisti.

Kasvoja ei siis peitetä meikkivoiteella, vaan panostetaan ihon huolelliseen hoitamiseen ja sitä kautta saavutettuun hyvinvoivaan ja kuulaaseen ihoon. Hoidettu ja hehkuva iho on kaunis itsessään ja tämän myötä suosioon ovat nousseet kevyesti sävyttävät sekä hoitavat meikkituotteet. Sekä Vogue että Glamour ennustavat, että trendi jatkaa vahvana tänäkin vuonna.

Luonnollisen kaunista ihoa korostavien trendien myötä monikäyttöisten tuotteiden suosio tulee kasvamaan entisestään. Näitä ovat esimerkiksi ihoa hoitavat meikkituotteet, aurinkosuojan sisältävät hoitovoiteet sekä tuotteet, joissa yhdistyy monta eri aktiiviainetta.

 

Vuoden 2024 trendeihin sopivia tuotesuosituksia

 • Ella Bachén palkittu Tomate Glow -voide heleyttää ihon välittömästi. Sen sisältämä punapigmentti sulaa täydellisesti kaikkiin ihon sävyihin. Tuotetta voi käyttää sellaisenaan koko kasvoille meikkivoiteen sijaan tai sen alla pohjustusvoiteen tapaan. Kevyempää hehkua halutessaan, voiteen voi sekoittaa esimerkiksi aurinkovoiteen sekaan tai sipaista vaikka vain poskipäille tuomaan tervettä ruusuista heleyttä.

 

 • Académien supersuosittu Fond de Teint -meikkivoide on todellinen tehotuote; se hoitaa, suojaa ja kaunistaa ihon samanaikaisesti. Se sisältää runsaasti ihoa hoitavia aktiiviaineita kuten kasviglyseriiniä, hurmesilkkiheinäuutetta, B5-provitamiinia, japaninriisiuutetta ja peptidejä. Pitkäkestoinen ja runsaspigmenttinen värivoide sopii kaikille, mutta erityisesti iholle, jossa on värin epätasaisuutta, epäpuhtauksia tai ryppyjä.

 

 • Hydra-Glow Fusion Cream on raikas kosteusvoide, joka tuo iholle kosteuden lisäksi kauniin sekoituksen pigmenttiä ja aavistuksen helmiäistä. Voide mukautuu ihon sävyyn täydellisesti tehden ihosta tasaisen ja heleän. Kevyt voide soveltuu hyvin kaikille, jotka arastelevat meikkivoiteen käyttöä, mutta haluavat tasoittaa ihon sävyä ja siksi se on myös miesten sekä nuorten keskuudessa suosittu!

 

 • Silkkisen tuntuinen ja kosteuttava High Protection Moisturizing Fluid on aurinkosuojan sisältävä päivävoide. Se sekä kosteuttaa ihoa tehokkaasti että suojaa ihoa UV-säteiltä ja saasteilta. Voide on ihanteellinen meikin alle ja monipuolisten vaikutustensa ansiosta se on erinomainen ”cityvoide” kiireisille kaupunkilaisille.

 

 • Ella Bachén Green Filler -linjan voiteissa yhdistyy monta tehokasta aktiiviainetta, jotka hoitavat aikuista ihoa monipuolisesti. Voiteiden kiinteyttävä vaikutus perustuu lisäravinteistakin tuttuihin superfood-aineisiin; macaan ja spirulinaan. Lisäksi niiden vaikutuksia on täydennetty mm. hyaluronihapolla, joka täyttää ihon kosteudella samalla silottaen pinnallisia juonteita ja ryppyjä. Voiteesta löytyy kolme eri koostumusvaihtoehtoa: kevyt, keskitäyteläinen ja täyteläinen, joista voi valita omalle iholle parhaiten sopivan.

 

Blogi_tammikuu_2024_2

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Äidiltä tyttärelle kulkevat kauneudenhoitoniksit

Parhaimmat reseptit ruoanlaittoon ja niksit kodin siivoukseen tulevat usein omalta äidiltä. Miksipä ei siis myös napattaisi vinkkejä kauneudenhoitoon omalta äidiltä. Tässä blogijulkaisussa jaamme sukupolvelta toiselle kulkeneita kauneudenhoitovinkkejä.

 

Blogi_joulukuu_yloes

 

Viisi sukupolvelta toiselle periytynyttä kauneudenhoitovinkkiä:

1. Kurkkuviipaleista virkistystä

Kurkkuviipaleiden käyttö silmien päällä kasvonaamion vaikutusaikana on tuttu näky jo sukupolvien takaa. Monet laittavat kurkkuviipaleet silmien päälle rentoutuakseen ja lievittääkseen silmänympärysten turvotusta. Tämä perustuu kurkun viileyteen ja siihen, että se sisältää runsaasti vettä, mikä tuntuu väsyneitä silmiä virkistävältä ja rauhoittavalta.

Kurkku-uutteella on monia ihoa helliviä vaikutuksia. Se mm. vähentää turvotusta, rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa sekä heleyttää ja elvyttää sitä. Jos kurkkuviipaleiden asetteleminen silmien päälle tuntuu epäkäytännölliseltä, voit saada kurkun hyödyt myös Phytocéanen Global Solution -silmänympärysvoiteesta, joka sisältää runsaasti virkistävää kurkku-uutetta muiden hoitavien raaka-aineiden lisäksi.

 

2. Ruusuvedestä antioksidantteja

Ruusua on käytetty ihonhoidossa vuosituhansia ja Suomessakin ruusun käytöllä on pitkät perinteet ihon hoidossa. Ruusun terälehtiä on lisätty mm. kylpyveteen ja terälehdistä on valmistettu tislaamalla ruusuvettä ihon hoitamista varten.

Ruusu sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka on tunnettu antioksidanttisista vaikutuksistaan. C-vitamiinilla on myös olennainen osa elimistön kollageenituotannossa; kollageeni on yksi ihon tärkeimmistä rakennusaineista ja se vastaa ihon elastisuudesta ja kimmoisuudesta. Lisäksi C-vitamiini suojaa ihoa vapailta happiradikaaleilta ehkäisten mm. pigmenttimuutosten ja ennenaikaisten ikääntymisen merkkien syntymistä.

Jos ruusun terälehtien tislaaminen kuulostaa liian vaivalloiselta, Ella Bachén supertehokkaaseen yksittäispakattuun lappunaamioon on imeytetty ruusu-uutetta, joka kaunistaa ihon silmänräpäyksessä. Ihanan pinkki kauneusnaamio aktivoi ja virkistää väsynyttä ja sameaa ihoa saaden ihon näyttämään säteilevältä.

 

3. Aloe verasta rauhoitusta

Moni meistä on varmasti nuoruudessaan rauhoittanut auringossa palanutta ihoaan aloe vera -geelillä. Tuota viileän raikasta geeliä saadaan aloe vera -kasvin lehdestä puristamalla ja sitä onkin käytetty jo vuosisatoja ihon rauhoittamiseen. Sen lisäksi että aloe vera rauhoittaa tehokkaasti ihoa, se myös kosteuttaa, vähentää tulehduksia ja tukee ihon uudistumista.

Jos sinulla ei ole pääsyä tuoreen aloe veran äärelle, Phytocéanen Destination Yucatan -linjan tuotteet tarjoavat aloe veran hyödyt kätevästi voiteen, seerumin ja naamion muodossa. Linjan kaikissa tuotteissa on hyödynnetty meksikolaista luomulaatuista aloe veraa, joka tuo välittömästi helpotusta punoittavalle tai ärtyneelle iholle.

 

4. Kasviöljyillä iho puhtaaksi

Vaikka öljypuhdistus saattaa vaikuttaa uudelta kauneudenhoitotrendiltä, se on itse asiassa ikivanha käytäntö. Erilaiset kasviöljyt ovat tehokkaita ihon puhdistamisessa, sillä mahdollinen meikki ja epäpuhtaudet liukenevat tehokkaasti öljyyn. Lisäksi öljyt ovat iholle lempeitä ja siksi ne sopivat myös herkälle sekä kuivalle iholle.

Nykyisin kasviöljyjä hyödynnetään paljon kosmetiikassa. Académien Baume Démaquillant Express -puhdistusbalsami sisältää luomuauringonkukka- ja makeamanteliöljyjä, jotka hellivät ihoa. Puhdistusbalsami poistaa vaivattomasti kasvoilta, silmänympäryksiltä ja huulilta sekä meikin, saasteet että liiallisen talin.

 

5. Hieronnalla rentoutusta

Hieronta on yksi vanhimmista yhä käytössä olevista kauneudenhoitotavoista. Kasvojen hieronnalla voidaan parantaa verenkiertoa, lievittää lihasjännityksiä, edistää rentoutumista ja tukea ihon pysymistä nuorekkaana ja elinvoimaisena. Tänä päivänä monet kauneushoitolat tarjoavat kasvohierontoja joko osana kasvohoitoja tai erillisinä palveluita – löydä itsellesi lähin kauneushoitola täältä.

 

Blogi_joulukuu_alas

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Viisi tuotevinkkiä talviajan ihonhoitoon

Oletko huomannut kuinka talven tulo vaikuttaa ihoosi? Kylmä ja kuiva ulkoilma sekä sisätilojen lämmitys saattavat tehdä ihmeitä talven tunnelmalle, mutta ne voivat myös aiheuttaa harmia ihollesi. Kun ilmankosteus laskee, iho muuttuu usein kuivan ja kiristävän tuntuiseksi. Onneksi voimme suojata ihoa kylmältä ja kuivumiselta oikeilla ihonhoitorutiineilla. Tässä blogitekstissä jaamme hyväksi havaittuja tuotevinkkejä ihonhoitoon talvella, jotta ihosi pysyisi hyvinvoivana ja hehkeänä myös kylmien talvikuukausien ajan.

 

Blogi_marraskuu_yloes

 

1. Vaihda kosteusvoide täyteläisempään

Talvella kosteusvoiteen tulisi olla ravitsevampi ja kosteuttavampi kuin kesäkäytössä olevan voiteen tai tuotteen. Tiesitkö, että suosikkikosteusvoiteestasi saattaa löytyä täyteläisempi versio talvikäyttöön? Monet kosmetiikkasarjat valmistavat voiteitaan eri koostumusvaihtoehdoissa. Esimerkiksi Académien Hydraderm -tuotelinjasta löytyy rasvoittuvalle iholle ja kesätuotteeksi sopiva kevyt Fluide Léger -kosteusemulsio, keskitäyteläinen Veloutée-voide normaalille ja sekaiholle sekä täyteläinen Riche-voide, joka sopii kuivalle iholle ja talvivoiteeksi. Näistä eri koostumusvaihtoehdoista voit helposti valita ihollesi sopivan voiteen eri vuodenaikoina!

 

Myös silmänympärysihon huolellinen hoitaminen on hyvä muistaa talvella. Silmänympärysiho on huomattavasti muuta ihoa ohuempaa ja hauraampaa. Tämä johtuu siitä, että silmänympärysiholla ei ole lähes ollenkaan talirauhasia, ripsien tyveä lukuun ottamatta. Talirauhasten puutteen vuoksi kosteus pääsee haihtumaan ihon pinnalta ja silmänympärysiho kuivuu helposti. Kuivalle silmänympärysiholle kannattaa valita ravitsevia voiteita, kuten Ella Bachén Crème Regard Nourrissante, joka pehmittää tehokkaasti sisältämiensä mehiläisvahan ja kasviöljyjen ansiosta

 

 

2. Tehosta ihonhoitoa seerumilla

Seerumi on helppo lisätä omaan päivittäiseen ihonhoitorutiiniin, sillä sen voi levittää tarvittaessa aamuin illoin kosteusvoiteen alle. Seerumit sisältävät enemmän aktiiviaineita kuin voiteet, ja lisäksi ne tehostavat voiteiden vaikutuksia. Voidetta ohuemman ja hienojakoisemman koostumuksen ansiosta seerumit imeytyvät tehokkaasti ja sitovat kosteutta myös syvemmälle ihoon. Derm Acten 4D-kosteusseerumi sisältää runsaasti hyaluronihappoa, joka sitoo tehokkaasti vettä ihoon. Se täyttää ihon kosteudella tehden siitä täyteläisen ja kimmoisan tuntuisen.

 

 

3. Karkota kiristävä tunne naamiolla

Kasvonaamiot tarjoavat iholle nopeita vaikutuksia silloin kun iho kaipaa erityistä tehohoitoa. Naamiota olisi hyvä käyttää päivittäisen ihonhoitorutiinin lisänä 1 - 2 kertaa viikossa. Jos ihosi tuntuu kireältä tai kihelmöivältä, kosteusnaamio tuo helpotusta nopeasti. Naamioita löytyy niin voidemaisina ja geeleinä kuin lappunaamioinakin – näistä voit valita ihollesi sopivimman sekä koostumukseltaan mieluisimman vaihtoehdon.

 

Ella Bachén Crème-Masque Hyaluronic Hydratante on kuivan talvi-ihon pelastaja! Sitä voi käyttää normaalina naamiona tai yönaamiona ja lisäksi myös ensiapuvoiteena kutisevan kuivalle iholle. Jos pidät enemmän lappunaamioista, Ella Bachén Masque Magistral Intex on kuin lempeä kosteuskylpy iholle! Se rauhoittaa, uudistaa ja kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti. Tuotteessa vaikuttavat mm. hyaluronihappo, aloe vera ja glyseriini. Lappunaamiossa on runsaasi kosteuttavaa seerumia, joka kannattaa jättää iholle hoitovoiteen alle.

 

Rasvoittuva ja sekaihokin on usein talvisin pintakuiva, mikä voi ilmetä iholla kutisevina pieninä näppyinä kun ihotali ei pääse kuivan pintakerroksen alta normaaliin tapaan ulos. Phytocéanen Nourishing Moisturizing Mask on geelimäinen kosteusnaamio, joka sopii erinomaisesti pintakuivalle iholle. Se viilentää välittömästi ihoa helpottaen mahdollista kutinaa ja sen sisältämät jojobahelmet sulavat ihoon tuoden helpotusta kiristävään tunteeseen.

 

 

4. Rikastuta kuivaöljyllä omaa suosikkivoidettasi

Kun päivittäiset hoitovoiteet eivät riitä ehkäisemään ihon kuivumista, ravitseva hoitoöljy täydentää ihonhoitorutiinin. Vastoin yleistä oletusta, öljyt sopivat kaikille ihotyypeille. Ne eivät siis ole tarkoitettu vain kuiville ihoille vaan kasvoöljy on erinomainen ratkaisu kiristävään tunteeseen myös rasvoittuvalla iholla. Käytä öljyjä sellaisenaan voiteen alla tai sekoita muutama tippa kosteusvoiteen sekaan rikastuttamaan sen koostumusta.

 

Phytocéanen Organic-Oil-Trio -kasvoöljy sisältää kolmea luomulaatuista kasviöljyä: suolayrttiöljyä, saflorinkukkaöljyä ja seesamiöljyä. Tämä hienojakoinen kosteusöljy ravitsee ja pehmentää ihoa, ja kuivaöljymäisen koostumuksensa ansiosta se imeytyy hyvin tehden ihosta satiininpehmeän.

 

 

5. Sano hyvästit ahavoituneelle ja hilseilevälle iholle

Varsinkin atoopikot ja hyvin kuivaihoiset saattavat kärsiä kovilla pakkasilla hilseilevän kuivasta ja jopa ahavoituneesta ihosta. Ella Bachén Crème Intex -klassikkovoide pelastaa rutikuivankin talvi-ihon. Voidetta voi käyttää koko kasvoille tai paikallisesti erityisen kuiville ihoalueille sekä huulille.

 

Jos kärsit kuivuuden lisäksi ihon herkkyydestä ja punakkuudesta, Académien Dermonyl-voide tarjoaa helpotusta. Se rauhoittaa herkkää ihoa, häivyttää punaisuutta ja on koostumukseltaan erittäin ravitseva sekä täyteläinen. Se on mitä mainioin talvituote Suomen sääolosuhteisiin!

 

Talvi voi olla iholle armoton, mutta oikeilla hoitorutiineilla voit pitää sen terveenä ja hehkuvana. Panosta laadukkaisiin hoitotuotteisiin, niin voit nauttia kauniista ja hyvinvoivasta ihosta ympäri vuoden! Jos et ole varma ihotyypistäsi tai sille sopivista tuotteista, konsultoi kosmetologia. Löydät täältä sinulle lähimmän kauneushoitolan.

 

Blogi_marraskuu_alas

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Ampulleilla lisätehoa ihonhoitoon

Ihon kuntoon vaikuttavat monet tekijät, mutta erityisesti vuodenaikojen vaihtelu ja stressi voivat heikentää ihon kuntoa niin, että se kaipaa erityistä huolenpitoa. Ampullit tarjoavat iholle tehohoitoa silloin kun iho sitä kaipaa. Tässä blogijulkaisussa perehdymme ampullien käyttöön ja siihen, millaisia hyötyjä ne tarjoavat iholle.

 

Blogi_lokakuu_yloes

 

Mitä ampullit ovat?

Ampullit on yksittäispakattuja tehoseerumeja. Ne erottuvat muista ihonhoitotuotteista tiivistetyn koostumuksen ansiosta. Usein ne sisältävät korkeampia pitoisuuksia aktiivisia ainesosia verrattuna perinteisiin seerumeihin ja voiteisiin. Ampullien tehokkuuden taustalla vaikuttavat usein vitamiinien ja happojen kaltaiset aktiiviset ainesosat tiivistetyssä muodossa. Ne on tarkoitettu käytettäväksi tavanomaisen ihonhoitorutiinin lisänä erilaisiin ihon haasteisiin, kuten kuivuuteen, juonteisiin, sameaan ihoon, punoitukseen tai epäpuhtauksiin. Ampullit sopivat mainiosti kotihoidon tehostajiksi ympäri vuoden tai niitä voi käyttää kuuriluontoisesti.

Ampullit eivät suinkaan ole mikään uusi juttu kosmetiikassa. Académie Scientifique de Beauté valmisti ampulleja jo vuonna 1934. Ne mahdollistivat uudenlaisten raaka-aineiden käytön kosmetiikassa. Nykypäivänä ampullit ovat tulleet uudestaan suosioon trendaavasta Korea-kosmetiikasta.

 

Mitä hyötyjä ampullit tarjoavat?

 • Tehokkuus: Koska ampullit sisältävät usein korkean pitoisuuden aktiivisia ainesosia, ne tarjoavat nopeita ja näkyviä tuloksia. Tämä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon aina kun haluat ihosi näyttävän parhaimmalta, esimerkiksi ennen tärkeitä tapahtumia tai tilaisuuksia.
 • Helppo lisäys hoitorutiiniin: Ampullit voi helposti sisällyttää olemassa olevaan ihonhoitorutiiniin, sillä ne eivät korvaa mitään säännöllisesti käytettävää tuotetta.
 • Helppo kuljettaa mukana: Yksittäispakatut ampullit kulkevat kätevästi mukana matkoilla, sillä ne ovat kevyitä ja mahtuvat pieneen tilaan.
 • Yksinkertaiset koostumukset: Ampullien yksinkertaiset koostumukset sopivat herkillekin ihoille. Annospakkaus antaa mahdollisuuden hajusteettomuuteen ja säilöntäaineettomuuteen.

 

Miten ampulleja käytetään?

Tyypillisesti yksi ampulli sisältää sopivan määrän seerumia yhteen tai kahteen käyttökertaan. Useimmiten ampullien materiaali on lasia, joten niiden käytön kanssa kannattaa olla varovainen:

 1. Ravista ampullia ja laita kasvopaperi sen ympärille. Pidä toisella kädellä kiinni ampullin alaosasta ja toisella yläosasta, ja napsauta ampullin ”kaula” poikki sen kapeimmasta kohdasta.
 2. Voit levittää ampullin sisällön suoraan puhtaalle iholle ennen seerumia tai  sen lisäksi ennen kosteusvoidetta.
 3. Jos ampullista jää vielä käytettäväksi toiseen kertaan, suojaa ampullin suuaukko, jotta sisältö säilyy hyvänä seuraavaan päivään. Useissa ampulleissa kaulasta katkaistua yläosaa voi käyttää korkkina kääntämällä se ylösalaisin.

 

Tuotesuosituksia

Académien Éclat Immediat on todellinen ihon pikakaunistaja! Tämä ampulli myydään 3 kappaleen pakkauksissa ja on tarkoitettu käytettäväksi ennen juhlaa tai muuta tärkeää tapahtumaa; se kaunistaa ihon ennen meikkiä, kirkastaa ihon väriä, heleyttää ja pidentää meikin kestoa. Ampullin voi imeyttää iholle sellaisenaan ennen meikkiä tai sekoittaa sen meikkivoiteen kanssa. Hyvä vinkki on imeyttää puolet ampullin sisällöstä ihoon ja sekoittaa puolet (nestemäiseen) meikkivoiteeseen. Näin saat heleän ja pitkäkestoisen meikin!

 

Ella Bachén Soin Cure 7 Jours on seitsemän päivän tehoampullikuuri rypyille ja juonteille. Se sisältää viittä erilaista hyaluronihappoa, jotka täyttävät ihon kosteudella ja häivyttävät pintaryppyjä tehden ihosta välittömästi sileän ja kimmoisan tuntuisen. Yhdestä ampullista riittää kahteen käyttökertaan: levitä puolet ampullista kasvoille (ja kaulalle) aamulla ja puolet illalla. Pakkauksessa on seitsemän ampullia, jotka riittävät viikon kuuriksi. Tämä ampullikuuri on ihanteellinen, kun iho kaipaa tehokosteutusta esimerkiksi lomamatkan jälkeen tai vuodenaikojen vaihtuessa.

 

Jos et ole varma mikä ihollesi sopii ja mitä se tarvitsee juuri nyt, pyydä apua ihonhoidon ammattilaiselta. Kosmetologi osaa arvioida ihosi tilan ja sille parhaiten sopivat tuotteet. Kauneushoitoloista usein löytyy myös laajempi valikoima ampulleja ja erityisesti ihon eri ongelmiin tarkoitettuja sellaisia. Lähimmän kauneushoitolan löydät helposti täältä.

 

Lue koko viesti
1 - 10 / 64 tuloksesta